Ce se intampla cu ceasurile de LUX predate de Mircea Geoană la DNA, primite drept CADOU de la Vanghelie

Trei ceasuri de lux ce au fost primite de Mircea Geoană de la fostul edil al Sectorului 5, Marian Vanghelie, drept cadou în diverse momente, vor fi restituite acestuia, la rămânerea definitivă a deciziei de condamnare de joi din dosarul de mare corupție al fostului primar.

Concret, judecătorii au stabilit, că bunurile ce au fost predate din oficiu de către Geoană procurorilor DNA, și despre care se suspiciona că ar fi fost achiziționate cu bani din cei primiți în baza faptelor de corupție pot reveni la Mircea Geoană.

„…dispune restituirea bunurilor către intimatul Geoană Mircea- Dan și ridicarea sechestrului asigurător instituit asupra lor”, se arată în decizia de joi de condamnare a fostului edil emisă de Tribunalul București.

Citiți și:  Percheziții DNA. "Almanahe" va fi bagat dupa gratii

Mircea Geoană a făcut două vizite la DNA pe parcursul instrumentării acestui mega dosar de corupție. În ambele dăți acesta a susținut că a venit să lămurească unele aspecte cu anchetatorii de la DNA.

Surse judiciare afirmau la acea vreme în schimb că în una din dăți acesta a adus și a predat procurorilor trei ceasuri de lux primite de la fostul edil iar a doua oară ar fi explicat în detaliu tot ceea ce cunoștea despre acuzațiile aduse lui Marian Vanghelie și modalitatea în care a primit aceste ceasuri.

11 ani și opt luni cu executare…

Fostul edil al Sectorului 5, Marian Vanghelie a fost c0ndamnat de Tribunalul București, prima instanță de judecată, la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare în mega dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată de DNA, transmit pentru STIRIPESURSE surse judiciare.

Citiți și:  Percheziții DNA. "Almanahe" va fi bagat dupa gratii

Concret, fostul edil a primit condamnarea în dosarul în care în iulie 2015 procurorii DNA de la Secția de Combatere a Corupției l-au trimis în judecată pentru nouă infracțiuni de luare de mită, nouă infracțiuni de abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!