Ce reprezintă „Dark Watchers”, figurile întunecate care îi sperie pe americani

Un fenomen uimitor și înspăimântător îi nedumerește pe cei care ajung în California de ani de zile. La apusul soarelui, figuri întunecate, purtând mantii, apar pe cer sau pe părțile laterale ale munților Santa Luisa. Umbrele sunt cunoscute sub denumirea de „Dark Watchers” și au fost observate pentru prima dată acum mai bine de 300 de ani, potrivit site-ului american SFGate. Când spaniolii au sosit în anii 1700, au denumit aceste apariții „Los Vigilantes Oscuros”. „Când coloniștii anglo-americani au început să revendice terenurile din zonă, și ei au simțit că sunt supravegheați de pe dealuri ”.

The Dark Watchers i-au fascinat și pe scriitori, și în special pe poetul american Robinson Jeffers, care în colecția publicată în 1937, scria: „Ar putea fi unul dintre observatori, pe care îl vedem adesea pe coastă – forme care ni se par umane, dar care cu siguranță nu sunt”.

Legenda spune că ar trebui să eviți să te apropii sau să vorbești cu aceste figuri și, mai presus de toate, să le aduci ofrande, cum ar fi mâncare sau flori. Dar există și o explicație științifică pentru acest fenomen.

Potrivit , ar putea fi doar o pareidolie: este un fenomen psihologic prin care creierul unei persoane asociază o semnificație cu o imagine cu o formă vagă. Unii pot repera anumite forme în nori sau pot vedea o figură desenată pe o felie de pâine.

Un fenomen demn de Polul Arctic

Pe de altă parte, ar putea fi doar un efect optic, creat de umbre și raze de lumină pe ceață sau nori. Ceva care să-i liniștească pe excursioniștii din regiune, de mult speriați și intimidați de aceste figuri.

LASA UN COMENTARIU