Ce răzbunare! PENISUL DIN CIMITIR. Mormântul pe care enoriașii l-au culcat la pământ, de rușine!

În cimitirul ”Viișoara” din Ploiești, unul în care se odihnesc cei din familia Quintus sau mama lui Nichita Stănescu, un mormânt ciudat atrage atenția. Este vorba despre ceva ce aduce cu un…penis gigantic, din marmură, pe locul în care se odihnește Maria Hogaș. Legenda vorbește despre o răzbunare a soțului, sătul de aventurile femeii. Cu 40 de ani în urmă, localnicii, rușinați, l-au culcat la pământ, de rușine!

Cimitirul ”Viișoara” din Ploiești e unul dintre cele mai vechi din urbe. Aici își dorm somnul de veci mai multe personalități, printre care cei din familia Quintus, ori Tatiana, mama uriașului Nichita Stănescu. Deși nu se află la vedere, un monument funerar atrage atenția, iar cei care ajung prin partea locului, merg să-l caute. Este ceea ce semănă cu un…penis gigantic, cu inscripții pe el, dărâmat la pământ, dar pe care nimeni nu-l urnește.

Povestea-i asta.

Maria se naște în mai 1872. E de o frumusețe răpitoare, așa că sucește, rapid, mințile bărbaților din localitate. La 20 de ani se căsătorește cu Nicolae Hogaș, despre care mulți spun că era un nepot al faimosului scriitor Calistrat Hogaș, băiatul cu ”Pe drumuri de munte”. Căsnicia e doar de formă, pentru că Maria se iubește cu diverse personaje. Soțul înșelat o surprinde, la un moment dat, cu unul dintre amanți. Scoate revolverul și îi împușcă pe amândoi! Dar nu se oprește aici. Pentru a se răzbuna pe infidela de 23 de ani, merge și vorbește cu sculptorul Temistocle Vidali (1873 – 1940), un tip școlit la Munchen, în Germania. Nu se știe cu exactitate ce-i cere artistului, dar, la final, în cimitir răsare ceea ce pare a fi un…penis de marmură, de dimensiuni uriașe. Pe el tronează, și azi, inscripția: ”Astfel este viața. Maria Hogaș, născută Lascanu. Născută în maiu 1872, încetată din viață în decembrie 1895”.

Acum încep discuțiile.

Mulți afirmă că adevărul-adevărat e altul. Că fata n-a mai prins 23 de ani pentru că a fost răpusă de o boală nemiloasă, o formă de cancer galopant. Și că Nicolae a cerut, pentru mormântul său, un monument ce să simbolizeze iubirea, dovadă și cele două inimi străpunse de o săgeată ce au dăinuit acolo. Alții vorbesc despre…trei inimi, adică soția, soțul și amantul…Cert este că locul – în prezent o ruină – a suscitat, mai bine de 100 de ani, un interes enorm. Cu patru decenii în urmă, enoriașii au mers și au doborât…penisul, culcându-l la pământ, de rușine, pentru că mulți ajunseseră să întrebe, în cimitir, unde este localizat acesta. Au vrut chiar să-l taie în două bucăți, dar n-au reușit, pentru că fusese clădit ca la carte. Astăzi, administratorii locului refuză să vorbească despre el. E doar un monument căzut și uitat de lume…

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *