“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

News alert. Ce plan are Rafila privind certificatul verde

rafa 720x346 1

Alexandru Rafila, deputat PSD și doctor epidemiolog, anunță ce decizii va lua în momentul în care va ajunge ministru al Sănătății cu privire la certificatul verde. Va mai fi obligatoriu la locul de muncă?

Alexandru Rafila este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Sănătății în noul Guvern negociat de social-democrați alături de PNL și UDMR. Se pare că reprezentantul OMS în România are o serie de priorități cu privire la pandemia de coronavirus din România care face în continuare sute de decese zilnic.

Ce se întâmplă cu certificatul verde la locul de muncă
Vorbind despre obligația certificatului verde la locul de muncă, deputatul PSD spune că acesta ar trebui să țină seamă în primul rând de contextul național. Mai mult, ar trebui anunțat din start când se va renunța la el, astfel încât asociațiile profesionale și patronale să știe ce decizii să ia în această privință.

„Certificatul verde la locul de muncă trebuie să țină seama de contextul național care trebuie să specifice cand este introdus și când se renunță la el. E nevoie de discutii cu asociațiile profesionale și patronatele, pentru că ei sunt cei care trebuie să respecte actele decizionale ale autorităților”, a anunțat Alexandru Rafila.

Rafila ar putea fi noul ministru al Sănătății
Alexandru Rafila, de profesie medic epidemiolog, ar putea să fie următorul deținător al portofoliului Sănătății. Acesta spune că principala prioritate este pregătirea sistemului sanitar pentru a nu fi luat pe nepregătite, ca până acum, de un nou val pandemic.

„Cea mai mare prioritate este pregătirea sistemului de sănătate încât să nu asistăm la o reeditare a valului 4, care a dus la recorduri de decese, trebuie să pregătim tratamentul necesar în ambulatoriu. De asemenea, trebuie să testăm foarte mult. Bineînțeles, dacă se va discuta despre o anumită introducere a unor măsuri de reducere a transimiterii, trebuie să știm când le intorducem și când le scoatem. Trebuie ca populația să fie anunțată din timp și să fie explicate aceste restricții.

Sper să nu ajungem în situația unei carantine totale, cum se întâmplă acum în Austria. Trebuie să fim sinceri cu cetățenii, să facem mai mult decât o comunicare sterilă, în care sunt anunțate doar numărul de noi cazuri și cel al deceselor”, a anunțat reprezentantul OMS în România.

Ce vrea să facă din postura de ministru al Sănătății
Rafila a mai transmis că în primul rând vrea să schimbe strategia de comunicare. Mai mult, vrea să protejeze persoanele în vârstă.

„Primul lucuru este să schimbam strategia de comunicare. Asta pentru că lumea a perceput vaccinarea ca pe un soi de obligație. O astfel de discuție este și la vacinarea celor mici cu vârsta cuprinsă intre 5 și 12 ani. Restricții pentru copii nu cred că trebuie să avem, mai ales că vaccinarea este o opțiune. Aș discuta mai mult de protejarea persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani, unde sunt doar 20% vaccinați.

Este necesar ca oamenii să aibă alternativă la vaccinare și să aibă timp de reflecție. Accesabilitatea la testare și tratament trebuie să fie imediate. Oamenii se prezentau târziu la spital. Este un amendament inaplicabil, cel al PNL, legat de plata spitalizării din banii proprii. Nicio urgență medicală nu poate fi condiționată de vreo plată. E aboslut stupid. Nu am auzit în nicio țară să plătești serviciile medicale, mai ales atunci când ai nevoie imediată de terapie”, a mai transmis acesta.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.