Ce pensii se recalculează? Ministrul Muncii a făcut un anunţ major

Ministrul Violeta Alexandru spune că a găsit o mare problemă în sistem, pe care fostul Guvern PSD a ignorat-o, însă acum se lucrează într-un ritm alert, pentru ca toţi pensionarii să-şi primească, în mod corect şi la timp, drepturile cuvenite.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a oferit detalii despre modul în care Casele locale de Pensii lucrează pentru rezolvarea tuturor problemelor legate de recalcularea pensiilor, dar şi de respectarea termenului pentru cei care îşi primesc prima pensie. Pe această ultimă temă, primesc peste 1.000 de mesaje pe zi, spune ministrul.

„Văd că se lucrează într-un ritm alert în Casele locale de Pensii și vom avea o comunicare publică. Există o problemă pe care fostul Guvern a ignorat-o, m-am aplecat asupra ei cu toată seriozitatea, văd deja rezultate, le-am și comunicat, urmează să prezint noile cifre de unde rezultă că acest număr s-a redus simțitor.

Nu înseamnă că nu mă preocupă și respectarea termenului pentru cei care-și primesc prima pensie. Și-n acest sens, am foarte multe semnale de la pensionari, îmi comunică, în fiecare zi, peste 1.000 de mesaje cu privire la problemele pe care le întâmpină în relația cu personalul Caselor locale de Pensii și-n relația cu situația cu care se confruntă și anume de întârziere”, a precizat ministrul Muncii pentru Digi24.

Violeta Alexandru a explicat că munca ei nu se va opri aici: va continua, astfel încât bătrânii să nu mai aştepte cu lunile deciziile de recalculare sau prima pensie.

„Luăm măsuri cu privire la fiecare aspect, se observă deja o îmbunătățire, dar n-o să mă opresc aici, voi face în așa fel încât să avem un număr cât mai redus de situații în care oamenii să aștepte cu lunile pentru o decizie de recalculare sau pentru a primi prima pensie”, a declarat ministrul Muncii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *