NOUTATIOPINII

Ce ne dorim, principiile dreptei sau legalizarea marijuanei?

anti-weed

Toate alegerile câștigate de stânga în ultimele două decenii și jumătate au fost câștigate cu valori de dreapta. Succesul PSD s-a datorat nu doar discursului social ci mai ales promovării valorilor clasice, precum familia tradițională, patriotimul și principiile creștine.

Dacă ne uităm la “oferta” pe care candidații, fie ei de stânga sau de dreapta, o au pentru poporul român, s-ar putea să constatăm că mesajele de dreapta pot fi regăsite mai degrabă la Victor Ponta. În mod evident, Ponta și PSD doar folosesc aceste valori și principii, fără a crede în ele. Totuși, Victor Ponta este patriot și “mândru că este român”, Victor Ponta își promovează familia, formată din bărbat și femeie și același Victor Ponta creează imaginea unui bun creștin, ce dă bani la biserici și are grijă de mănăstirile ce fac parte din moștenirea culturală a poporului român.

Spre deosebire de stânga occidentală ce susține cauze gay, e internaționalistă și anti-creștină, stânga românească de astăzi susține valorile și principiile dreptei conservatoare. Nimeni nu poate contesta faptul că PSD este un partid de hoți și de corupți, nici măcar cei care îi votează. Motivul pentru care pun ștampila pe ei este însă în principal acela că vorbesc pe limba poporului. Pesediștii prostesc electoratul, făcându-l să creadă că și ei cred în valorile în care cred ei, și le va merge atâta vreme cât dinspre dreapta nu va exista nicio voce credibilă care să explice asta, și care să explice pe limba poporului român, adică pe limba acelora cărora le cer votul.

În ultimii ani am avut un eșec de proporții în ceea ce privește implicarea intelectualilor în politică. Cei mai mulți, așa cum au intrat, așa au și ieșit. Nu au lăsat mare lucru în urma lor, dar au reușit să transmită și actualilor politicieni sentimentul de elită pe care aceștia oricum îl aveau, sentiment resimțit negati de electorat.

Din mediul academic a crescut însă un pericol mult mai mare, ce a fost sădit în discursul politic de ONG-uri: relativismul moral, cea mai periculoasă boală a democrațiilor liberale. Relativismul moral îi face pe politicieni incapabili să mai identifice binele și răul. Un discurs de genul “nu există stânga și dreapta”, “nu există idei de stânga sau de dreapta”, “clasa politică e toată la fel”, “cu toții suntem de centru”, “SUA egal Rusia”, și așa mai departe, nu fac decât să dezbrace de valori și principii orice dezbatere și să lase în final politicienii, analiștii sau chiar poporul fără arme în lupta cu Răul.

Influența discursului oengist se regăsește astăzi parcă mai mult decât oricând în discursul candidaților la prezidențiale, și care se consideră de dreapta. Acest lucru este evident pentru oricine urmărește discursurile candidaților de dreapta, și care văd că din discursul lor lipsesc aproape cu desăvârșire temele majore al principiilor și valorilor dreptei: familia, tradițiile, morala creștină, patriotismul, suveranitatea.

Astăzi îmi propun doar să identific cele două motive pentru care nu vedem aceste valori și principii în discursul candidaților de dreapta. În primul rând, realitatea este că acești oameni nu cred în aceste valori. Pur și simplu pentru ei a promova drepturile gheilor e mai important decât a susține familia tradțională, a vorbi despre “cetățenii europeni” e mai important decât a vorbi despre tradițiile și valorile naționale, a vorbi despre preoții fără har e mai la îndemână decât a vorbi despre necesitatea unei educații religioase ș.a. Al doilea motiv vine chiar din zilele de naștere ale democrației românești. Dreapta românească s-a construit atunci ca o opoziție la Ion Iliescu și a împrumutat irațional majoritatea valorilor stângii occidentale. În timp ce feseniștii își împărțeau țara și devalizau industria, sistemul bancar sau agricultura românească, “elita” noastră de dreapta mai organiza o conferință în care explica poporului român situația nasoală în care se află comunitatea gay. Aș spune că între timp nu au învățat nimic. Astăzi, în timp ce tancurile rusești amenință Europa, în timp ce sărăcia și corupția au dus la disperare românii, un consultant al unuia dintre prezidențiabilii dreptei susținea nici mai mult nici mai puțin decât legalizarea marijuanei. De George Daniel – Ziua Veche

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.