Ce n-a văzut Parisul: Doi ridicoli pe trotuar

Ieri, prins cu situația meteo era pierd cea mai tare fază pariziană. Am fost plăcut impresionat de modul în care, stătea Macroul franțuzesc ca milogul pe trotuar, numai în sacou, așteptându-l pe Groful de Sibiu.

O fază super! „Avea Peștele Franțuzesc Congelat” o față…. Era precum pudelul care își pierduse stăpânul și tremurând (pe sub sacou i se făcuse pielea găinii și i se întăriseră sfârcurile) arunca trecătorilor priviri din alea de cățel debusolat, din alea de genul milog: „Hai, ia-mă și pe mine la tine acasă, dacă ai dat drumul la încălzire”!

În fine! Și a venit groful, l-a privit de sus, cu privirea aia de „Spune Oaie, probleme mă? Te-a dat cotoarba afară din casă? A ridicat și preșul de la ușă? Las-o așa, nu are rost să plângi, că te bag eu aci’ la ăștia înăuntru, să te încălzești! Veneam mai devreme dar nu am putut-o dezlipi pe Georgeta de la muzeu din Printemps. Aveau niște reduceri fenomenale la rochii cu volănașe și cum avem plătit un extrabagaj la cala avionului, a cam dat iama în operele de artă! De, sensibilă la frumuseți din astea moca!”

Citiți și:  Vaccinul contra coronavirusului ar deveni obligatoriu. Prima țară care ia în calcul această variantă

Pentru cei care nu ați prins atitudinea Grofului de Sibiu, atitudinea și privirea era una de patrician, superioară, de genul „Bă săracule, dă-te dreaq de prost, ai o singură casă? Na că te-a dat acritura afară și ai belit-o! Dacă nu ești chivernisit, acu’ trebuie să faci rost de o cutie de televizor din ăla vechi, ca să ai în ce să te bagi când plouă!”

Ca să cităm din Charlie Hebdo, moaca „Macroului” era la un pas de a striga „Ferraille, Ferraille, cumpăr și adun Ferraille!” Noroc că nu i-a lăsat serviciul de pază pe jandarmi să îl bage la dubă, la un loc cu ăia negru perlat și cu mașini cu volanul pe dreapta, care se retrag din Londra. Autor: Gogu Orlando

Citiți și:  Iohannis ne promite că nu scăpăm de pandemie

P.S. De fapt reprogramarea aia, pe care a zis Onanis că a făcut-o pentru vizita la Paris, ca să fie prezent totuși la ședința omagială din Parlamentul României, ce are loc azi și este dedicată centenarului, înțelegeți cum a fost? I-a tăiat Georgetei din turul pe la magazinele din Paris, că altă frecție oficială nu mai avea azi! Adică s-a sacrificat omul, preferând, totuși, să aibă scandal acasă, pentru a mima că ne face nouă pe plac!

LASA UN COMENTARIU