Este BREAKING NEWS. Ce li se pregateste romanilor

După avertismentul specialiștilor cu privire la faptul că românii vor fi nevoiți să plătească impozite mai mari, președintele PSD a anunțat „redimensionarea” impozitelor din România. Acest lucru nu înseamnă neapărat majorarea taxelor, a susținut Marcel Ciolacu, însă nu putem continua „să ne mințim cu cota unica, care nu mai e unică”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat „redimensionarea” impozitelor, declarând că, în curând, Codul Fiscal urmează să fie modificat. Potrivit acestuia, noile prevederi vor fi anunțate cel târziu pe 1 iunie astfel încât Legea bugetului pentru anul 2023 să se construiască pe baza noilor modificări.

Ciolacu anunță „redimensionarea” taxelor
Liderul social-democrat a transmis că „redimensionarea” impozitelor nu înseamnă neapărat majorarea taxelor. Cert este, însă, că nu putem continua „să ne mințim cu cota unică, care nu mai e unică”, a susținut Marcel Ciolacu.

Declarațiile președintelui PSD vin după ce consilierul guvernatorului BNR a precizat că dobânzile sunt în creştere în toată lumea, iar românii vor avea de achitat impozite mai mari.

„Dobânzile sunt în creştere, este o perioadă în toată lumea de creştere a dobânzilor, de altfel se produce un transfer, o tranziţie de la marea relaxare cu care s-au obişnuit marile Bănci Centrale prin 2012 şi până înainte de criza asta, la marea înăsprire. Dobânzile cresc şi Banca Naţională a crescut dobânzile de trei ori în an”, a spus Adrian Vasilescu, recent.

Citiți și:  ULTIMA ORA Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, vizită FULGER la Kiev. Pe Cîţu l-au lasat acasa

Noi modificări în Codul Fiscal
„Ar trebui să prezentăm noile măsuri la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie adoptat cu 6 luni înainte, pentru ca bugetul pe anul viitor să se construiască pe acest nou Cod Fiscal, să fie prinse măsurile.

Rămân la ideea că trebuia să venim cu o reglementare a prețurilor la energie, care s-ar fi văzut imediat. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu o reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi și poate nu am fi ajuns la această inflație. Deocamdată, efectele se văd, dar pe termen mai lung.

Toată lumea vine mereu, că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătățit colectarea, noul șef al ANAF a luat totul foarte în serios și a crescut colectarea. Există discuții privind Codul Fiscal, iar când vom lua o decizie vom ieși împreună și vom anunța”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Scăderea ratei inflației depinde de Ministerul Energiei
Politicianul este de părere că rata inflației crescânde din România, care a atins cea mai înaltă cotă din ultimii nouă ani de zile, este încurajată de costurile la energie. Totul depinde acum de Ministerul Energiei și de felul în care companiile gestionează compensările stabilite de statul român, a susținut președintele PSD, îndemnând românii la răbdare.

Citiți și:  Tsunami pe scena politica. Dezvaluiri despre cele 100 de milioane de doze de vaccin

Întrebat cum comentează situația economică din țară, având în vedere că rata inflației a atins un procent de 13,8%, potrivit anunțului făcut de BNR săptămâna trecută, Marcel Ciolacu a susținut că totul depinde de Ministerul Energiei.

„E posibil ca, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflaţia să mai scadă, urmând apoi să facem faţă inflaţiei care vine din zona euro”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD, precizând că scăderea ratei inflației depinde de „cât de bine se mișcă Ministerul Energiei în perioada următoare”.

„Gândiți-vă, dacă nu s-ar fi luat aceste măsuri, unde s-ar fi ajuns?!”, s-a exprimat politicianul.

Sursa: evz.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu