Ce-are securistu’ cu economia?

Ne intrebam noi retoric. Tara geme sub povara crizei economice partial importate, partial fabricate de politrucii bastinasi iar marinerul sef pune prim-ministru pe securistul sef al SIE. Care a avut numai “succesuri”. A spus-o chiar el in ceremonia de investire. Probabil se referea la cazul Ion Nuica. Nu va aduceti aminte de Nuica, acel Casanova cu un picior in groapa al spionajului romanesc?

Sa rememoram:

 

Va intrebati ce treaba are tataie asta cu spionajul romanesc, SIE si Mihai Razvan Ungureanu? Mai multe publicatii l-au deconspirat pe Nuica drept agent SIE, ba chiar sef al rezidentei acestui serviciu in Republica Moldova. Cu alte cuvinte subordonatul lui Mihai Razvan Ungureanu intrucat incidentul s-a petrecut in 2009, Ungureanul fiind seful SIE din 2007. Acum nu vedem nici o problema ca respectivul era ofiter acoperit, in toata lumea majoritatea angajatilor ambasadelor sau consulatelor sunt ofiteri de informatii sau mai pe scurt spioni. Dar sa-l prinda serviciile rivale in halul acesta de “descoperit” este rusinos pentru un tovaras care a avut probabil ocazia sa-si practice meseria si in “epoca de aur”. Se rasuceste tovarasul Plesita in mormant…

Un alt incident cel putin la fel de penibil a avut loc in august 2010 cand secretarul I al Ambasadei Romaniei la Moscova a fost arestat de FSB (KGB pe stil nou) intr-un supermarket din capitala Rusiei. Diplomatul nostru a fost deconspirat de presa centrala rusa drept ofiter SIE si acuzat ca incercase sa obtina secrete militare de la un oarecare cetatean.

Sa ne mai aducem aminte?

Nimic rau in faptul ca SIE actioneaza in Rusia, din contra am spune noi, dar unde a fost replica? Unde au fost agentii ex-sovietici deconspirati de serviciile romane? Sa fim seriosi, ofiteri FSB activi sau informatori sunt in Romania cu duiumul si in mai toate domeniile. Si totusi… pauza.

Problemele legate de numirea lui Ungureanu ca premier al Romaniei sunt insa mult mai serioase. Fostul purtator de cuvant al SRI, Nicolae Ulieru l-a deconspirat pe MRU drept agent acoperit al unui serviciu de informatii strain. Si mai ales strain de interesele actuale ale Romaniei. Nu s-a spus despre ce serviciu de informatii era vorba si carui stat ii apartinea. Avand insa in vedere alegerea lui Ungureanu privind studiile post-universitare – 1992-1993, Centre for Jewish and Hebrew Studies, asociat St. Cross College, University of Oxford, Marea Britanie, asocierea numelui sau cu personaje de genul George Soros sau Mark Rich ( fost membru al conducerii Fundatiei Soros in Romania, bursier al magnatului rus Marc Rich) ii lasam pe cititorii nostri sa deduca la ce serviciu de informatii se referea Nicolae Ulieru.

Bubele din capul ex-diplomatului Ungureanu sunt si mai multe. Ca fost ministru de externe el declara in 2006 pentru cotidianul austriac Die Presse ca “Austria este azi cel mai important investitor strain din Romania. Trebuie sa priviti Romania aproape ca si un nou land federal. Romania este tot atat de importanta pentru economia Austriei ca si sangele pentru corp. Stiu ca exista ceea ce se numeste o anumita oboseala legata de extindere. Trebuie sa explicam cetatenilor ca prin aderare cresc si sansele lor de bunastare”. Halal reprezentare a unui stat SUVERAN in Europa.

Sa continuam? Citam de pe Civic Media:

“Actiunile sale in contra statului roman ar fi trebuit sa intre in atentia organelor de aparare a tarii in urma unei eventuale aplicari a Legii asumarii responsabilitatii ministeriale sau a Codului Penal.

Pe scurt, acestea sunt:

Romanii din jurul granitelor – abandonati. In ciuda declaratiilor pompoase de la inceputul mandatului privind sprijinirea romanilor de pretutindeni si din jurul granitelor, MAE a tinut contactul doar cu gastile care servesc interese anti-romanesti, prin intermediul unor corupti cu legaturi in SIE. Coordonatorul Civic Media, Victor Roncea, a declarat ca s-a despartit complet de Mihai Razvan Ungureanu, inca de la inceputul mandatului sau, dupa ce acesta i-a propus sa ocupe pozitia de secretar de stat in MAE pentru a conduce Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni. Conditia lui Roncea a fost ca acesta sa reformeze complet Departamentul dupa un audit independent urmat de demiterea cadrelor cu legaturi coruptibile in zona serviciilor secrete si cu afaceri oneroase pe banii contribuabililor si, apoi, angajarea prin concurs a unui alt personal profesionist. Ungureanu a refuzat aceasta intiativa, in prezent Departamentul continuand o politica cel putin defectuasa pentru romanii din jurul granitelor si cei de pretutindeni. Aceasta a constituit dovada ca Ungureanu, in ciuda mastii sale pro-occidentale, era si este subordonat grupului din SIE care a blocat constant o politica nationala pe spatiul rasaritean romanesc, Basarabia si Bucovina, preferand sa sustina – prin inactiune sau chiar operatiuni favorabile – politica Rusiei in zona. Ulterior, PNL, printr-un apropiat al primului ministru Calin Popescu Tariceanu, i-a oferit lui Roncea o alta pozitie de secretar de stat legata de relatiile cu Moldova, care implica insa inlaturarea unui profesionist al SIE, Roncea refuzand sa intre intr-un astfel de joc murdar.

Cedarea Mostenirii Gojdu Ungariei.

Ungureanu-Somogony
Prin Acordul din octombrie 2005 dintre guvernele Romaniei si Ungariei, conceput de Ungureanu si plasat pe sub mana la semnat in cadrul primei reuniuni guvernamentale Bucuresti-Budapesta, o parte din averea Fundatiei private Gojdu ramase in Ungaria a fost trasferata ilegal statului ungar, in ciuda opozitiei Bisericii Ortodoxe Romane, executoare testamentara, care a cerut respectarea Testamentului lui Emanuil Gojdu. “Acest ministru de Externe nu pare roman”, avea sa afirme profesorul Raul Sorban, detinator al titlului de Drept intre Popoare de la Yad Vashem si aparator al Fundatiei Gojdu.

Minciuna ministeriala de la Moscova. In cadrul unei vizite intreprinse in 2006 in Federatia Rusa a sustinut ca a transmis Patriarhului Alexei un mesaj din partea Patriarhului Teoctist – afirmatie respinsa imediat de Biserica Ortodoxa Romana. Patriarhia Romana s-a aratat ultragiata de o asemenea intruziune abuziva si mincinoasa in afacerile externe ale Bisericii, intr-un moment in care relatiile dintre cele doua Biserici erau la fel de incordate ca intodeauna, din cauza pretentiilor Bisericii Ruse asupra Basarabiei.”

Este de-ajuns? Eu zic ca da. Haideti totusi sa trecem peste aceste argumente ce ar putea fi calificate drept emotionale.

Romania trece astazi printr-o grava criza economica cauzata si de situatia economiei mondiale si de jaful practicat de politrucii bastinasi in ultimii 22 de ani. De ce fel de conducatori are nevoie Romania la ora actuala? De buni manageri cu studii economice si eventual administrative si mai ales cu experienta in domeniul economic/financiar. De oameni care au cunostintele si experienta necesare sa revigoreze agricultura, comertul si industria romaneasca sa redea romanilor si nu numai, increderea in produsele romanesti, sa opreasca declinul companiilor romanesti fie ele mici, mijlocii sau mari si nu in ultimul rand SA NE SCAPE DE IMPRUMUTUL PAGUBOS DE LA FMI!

Este Mihai Razvan Ungureanu un astfel de om? Sa incepem cu studiile domniei sale:

· 1994-2004, Facultatea de Istorie, Universitatea “Al. I. Cuza”, Iaşi (doctorat);
· 1992-1993, Centre for Jewish and Hebrew Studies, asociat St. Cross College, University of Oxford, Marea Britanie (studii postuniversitare);
· 1988-1992, Facultatea de Istorie-Filosofie, Universitatea “Al. I. Cuza”, Iaşi;

Experienta de munca:

· Coordonator adjunct, Iniţiativa de cooperare pentru Europa de Sud-Est, Viena, martie 2007-decembrie 2007;
· Ministrul afacerilor externe, România, decembrie 2004 – martie 2007;
· Coordonator adjunct, Iniţiativa de Cooperare pentru Europa de Sud-Est, Viena, 2003-2004;
· Director general – Emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est, 2001-2003;
· Secretar de stat, Ministerul Afacerilor Externe, România, 1998-2001.
Carieră academică:
· Facultatea de Istorie, Universitatea “Al. I. Cuza” Iaşi:
· 1992-1995, preparator universitar, Istoria Modernă a României;
· 1995-1998, asistent universitar, Istoria Modernă a României;
· 1998-2004, lector universitar, Istoria Modernă a României;
· 2004-2006, conferenţiar universitar, Istoria Modernă a României;
· Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti:
· din 2007, profesor universitar, Istoria Modernă a României… si am adauga sef al SIE.

Din analiza studiilor si a experientei in campul muncii am putea trage concluzia ca omul se pricepe la trei lucruri: istorie, diplomatie si spionaj. Din pacate insa, de-alungul timpului a aratat ca cel putin cu diplomatia si spionajul nu prea are tangente. Sau cel putin nu in folosul Romaniei.

Asa ca revenim la titlu – CE-ARE SECURISTU’ CU ECONOMIA? Va cauta el  in istorie  exemple de metode de depasire a crizelor economice grave si le va aplica in Romania din ziua de astazi? Hai sa fim seriosi!

Singurul motiv logic pentru care acest individ a fost numit premier este o presiune externa asupra forurilor conducatoare ale Romaniei. Poate ca se pregateste un razboi undeva in Orientul Mijlociu si anumite state au nevoie de asigurarea ca Romania le va oferi tot sprijinul. Poate ca anumiti politruci din Romania isi simt scaunul de sub fund clatinandu-se in urma manifestatiilor din ultima luna si au nevoie de un individ cu experienta securistica in reprimarea subtila a unor viitoare proteste. Poate. In mod sigur insa Mihai Razvan Ungureanu nu va rezolva problemele romanilor. In cel mai bun caz (bun pentru altii) Romania se va implica puternic intr-un razboi cu care nu are legatura si va continua sa fie condusa de aceeasi mafie politica aparata cu credinta de anumite structuri din cadrul serviciilor de informatii.

Pe noi romanii ne asteapta insa vremuri grele si… Piata Universitatii.

Sursa: Nationalist.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile