Ce-ai făcut, „desteptule” PSD-ist? Gazeta Matematică, un SIMBOL al școlii românești, INTERZISĂ de PSD după 122 de ani!

Mai mulți inspectori generali şi directori au interzis distribuirea Gazetei Matematice în școli, a anunțat pe Facebook profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România. Măsura a fost luată din cauza notei prin care ministrul Educației, Liviu Pop, i-a amenințat pe profesori cu dosare penale dacă încalcă Ordinul prin care a interzis folosirea la clasă a oricăror materiale auxiliare.

Gazeta matematică a fost publicată prima dată în urmă cu 122 de ani și apariția sa nu a fost întreruptă nici în perioada celui de-al doilea Război Mondial.

Comentariul profesorului Radu Gologan, președintele Societății de Ştiinţe Matematice din România, cea care editează Gazeta:

“L-aş întreba pe domnul profesor Pop, actualmente ministru al educaţiei şi fost profesor de matematică, dacă în opinia domniei sale, Gazeta Matematică, un monument al culturii româneşti de peste 120 de ani, este considerat auxiliar interzis în şcolile din România. Cred că ştie că generaţii întregi de matematicieni, ingineri, fizicieni, informaticieni, ce au făcut şi fac fală României, au făcut primii paşi spre ştiinţă cu Gazeta alături.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Pot să îi spun domnului Pop că în SUA, Moldova, Germania, Franţa ca şi în multe alte ţări este folosit ca material auxiliar la matematică.

Din păcate câţiva inspectori generali şi directori au interzis deja distribuirea Gazetei Matematice, deşi exista un protocol între Societatea de Ştiinţe Matematice şi minister în acest sens”.

Menționăm că între Societatea de Științe Matematice și Ministerul Educației există protocoale încă valabile pentru distribuirea Gazetei în școli. – Sursa: Comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

2 comentarii

  1. Cine este ministrul POP! Cred că trebuie să luăm atitudine, în sensul că, nu mai trebuie promovaţi miniştri care nu ştiu ce este cu ei prin acest minister, sau care latră la ordinul partidului!

  2. Cine este ministrul POP! Cred că trebuie să luăm atitudine, în sensul că, nu mai trebuie promovaţi miniştri care nu ştiu ce este cu ei prin acest minister, sau care latră la ordinul partidului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.