“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ȘTIRI BUZAU

CE A AJUNS TINERETUL: Cocalari de 17 ani, unii dintre ei drogangii, au ajuns sa ameninte presa

Dsaer

Ce au ajuns sa faca teribilistii din Buzau cand sunt expusi de presa locala: Sa ameninte jurnalistii care se gandesc la sanatatea tinerilor.

În urma unor materiale publicate de „Reporter Buzoian”, referitoare la consumul de țigări și etnobotanice în rândul elevilor buzoieni, jurnaliștii au primit amenințări de la diferiți indivizi deranjați de faptul că presa și-a băgat nasul. În acest sens, elevii liceelor Economic, Marghiloman și Grigore Moisil au conceput un adevărat plan de răzbunare.

Individul din imagine se numește Alexandru N. și – deși pare greu de crezut– este elev la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” din Buzău. În cadrul unui eveniment creat pe o rețea de socializare, care îl are drept țintă pe jurnalistul „Reporter Buzoian”, elevul amintit a postat un text de o violență ieșită din comun. Tânărul amenință și instigă la violență, fără să știe că planul pus la cale pentru agresarea jurnalistului poate fi văzut și de către alți utilizatori.

Mai mult decât atât, într-un comentariu semnat „Alex Neacs”, postat la articolul care a deranjat cel mai mult, lucrurile scapă cu adevărat de sub control. Într-o limbă greu de descifrat (semn că elevul a frecventat cu ardoare orele de limba română), acesta scrie: „Când o să-ți dea sângele pe beragata aia, mui..(edit), să vedem atunci ce mai scrii tu de elevii din Marghiloman și Economic, jegosule. Ai grijă pe unde circuli, că Broșteniul e mic.”

Conform postării, la evenimentul a cărui denumire nu o putem reproduce aici au acceptat să participe aproape 30 de tineri. Cei mai mulți dintre ei sunt elevi ai liceelor sus aminitite și par să nu aibă nicio problemă cu limbajul folosit de colegii lor.

Evenimentul a fost șters ulterior de Facebook, deoarece încălca politica rețelei.
Dincolo de violența frapantă de care pot fi capabili niște elevi de liceu, se ridică o întrebare legitimă, al cărei răspuns ar trebui căutat mai degrabă în școală: Este capabilă conducerea unei instituții de învățământ să corecteze un comportament deviant sau măcar să îl sancționeze atunci când îl descoperă?

Dacă nu, există și varianta unei concluzii dureroase pentru sistemul nostru de educație: Aceea că multe dintre acțiunile ilegale ale elevilor sunt făcute chiar cu girul celor care ar trebui să îi educe.

crc

FOTOGRAFII CU AMENINTARILE PE REPORTERBUZOIAN.RO

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.