Cazul polițistului care amenință că se SINUCIDE ia amploare

Aurel-Munteanu

Aurel Munteanu, polițistul orfan UMILIT DE ȘEFI

Dupa ce joi 23 octombrie 2014 un agent s-a baricadat intr-un birou al Politiei Municipale din Moinesti si a amenintat ca se sinucide, mai multi ofiteri si subofiteri s-au declarat solidari cu politistul moinestean, iar cativa agenti din judetul Bacau membri SNAP (Sindicatul National al Agentilor de Politie) vor protesta impotriva sefului de politie comisar sef Gelu Margina.

Politistul a povestit mai multe situatii in care a fost umilit de seful sau, printre motive numarandu-se si faptul ca acesta a amendat si a ridicat permisele de conducere ale unor persoane influente din Moinesti, printre care si cel al finul inspectorului sef.

Interesant este ca exact la inceputul saptamanii politistii moinesteni au primit rezultatele evaluarilor medicale si psihologice, iar agentul Munteanu a fost declarat apt medical si psihologic de o comisie medicala.

„Pot conduce masina. Nu sunt nebun asa cum vor sa ma scoata si e o dovada in plus ca domnul Margina mi-a interzis degeaba, ani la rand, sa port arma in patrulare. Apoi, daca tot spun ca am probleme psihice, de ce domnul Margina a fost de acord, in 2013, sa imi redea arma pe mana? Doar m-i dat-o in urma unei evaluari.”

– a declarat Aurel Munteanu pentru EVZ.ro.

Intre timp la Moinesti este in desfasurare o ancheta a IPJ Bacau, mai multi politisti fiind convocati la o sedinta de doua ore la care a participat si psihologul unitatii. Conform EVZ.ro acestia au fost intrebati despre activitatea agentului Munteanu, dar pentru ca de fata era si seful Gelu Margina, putini au fost aceia care au avut curajul sa spuna ceva impotriva acestuia din urma.

PROTEST de susținere pentru Aurel Munteanu, la Moinești

Mai mulți polițiști din Bacău, Neamț și București s-au solidarizat cu polițistul orfan umilit de șefi, Aurel Munteanu, după ce acesta s-a baricadat într-un birou al Poliției Moinești, în semn de protest față de „abuzurile comandantului”. În urma dezvăluirilor făcute în „Evenimentul zilei” de agent, conducerea Sindicatului National al Agenților de Poliție (SNAP) a organizat, vineri, un protest, chiar în fața Poliției Moinești, prin care au cerut demisia șefului instituției, comisar șef Gelu Margină. Despre acesta, agentul Munteanu și mai mulți colegi de ai săi ne-au declarat că a comis o serie de abuzuri care au culminat cu amenințarea polițistului orfan, după ce acesta a ridicat mai multe premise de conducere ale unor oameni influenți din Moinești.

Polițiștii care s-au solidarizat cu colegul lor, Aurel Munteanu, au îmbracat tricouri pe care scria:„Demisia domnului comisar șef Margină. Solidar cu Munteanu Aurel”. Echipați astfel, agenții SNAP au strigat împotriva comisarului șef Gelu Margină, șeful Poliției Moinești care, spun polițiștii, nu a venit la birou în timpul protestului. Alături de agenți a fost și președintele SNAP, Iulian Surugiu. Acesta a avut, după protest, o întrevedere cu șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bacău, comisar șef  Vasile Oprișan.

snap

„Îi caută pe cei amendați de Munteanu”

Agenții ne-au povestit că, în urma mediatizării cazului agentului Aurel Munteanu, lasediul Poliţiei Moineşti au fost chemaţi persoanele amendate sau cărora agentul le-a ridicat permisele. „Este un alt abuz care are loc în aceste zile la Moinești. Polițistul Margină se erijează în procuror și cheamă oameni de acasă pentru a-i convinge să dea declarații despre agentul Munteanu”, ne-au spus reprezentanți ai SNAP. Pe de altă parte,însă, preşedintele SNAP, Iulian Surgiu ne-a declarat că, în cadrul discuţiilor cu şefii poliţiei băcăuane i s-a spus că au fost chemaţi la sediul Poliţiei Moineşti persoanele “suspectate” că s-ar fi dat drept “finul şefului IPJ”, însă acestea ar fi negat că au spus aşa ceva.”Am căzut de acord ca agentul trebuie să treacă printr-o evauare psihologică, aşa cum se procedează în situaţii asemănătoare, şi, după aceea, să îşi poată relua activitatea. Domnul comandant (şeful IPJ Bacău n.r.) mi-a dat asigurări că nu are nimeni nimic cu el dacă îşi vede de treabă”, a precizat preşedintele SNAP. – Sursa: Starea Natiunii via http://www.moinesteanul.ro/

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Moinesteanul.ro
Moinesteanul.ro
6 ani in urma cu

Prima parte a articolului a fost publicata initial de site-ul Moinesteanul.ro si preluata fara precizarea sursei de catre cei de la Starea Natiunii. V-am fi recunoscatori daca macar dvs. ati preciza sursa originala a articolului: Moinesteanul.ro – http://www.moinesteanul.ro/stiri/locale/1460-cazu

Moinesteanul.ro
Moinesteanul.ro
6 ani in urma cu

Va multumim frumos!