Cazul oribil al femeii violate în grup de cinci tigani. Ce pedepse au primit agresorii

Magistraţii de la Judecătoria Suceava au dat primul verdict în cazul de viol care a scandalizat comunitatea locală, în iunie 2018. Cei cinci autori au acţionat cu o cruzime extremă, iar vecinii femeii violate au preferat să nu se bage, argumentând că nu au auzit ţipetele victimei. Decizia instanţei nu este definitivă.

Cinci tineri din Adâncata, aflaţi în arest preventiv, şi-au aflat, în primă instanţă, pedepsele pentru oribilul viol în grup comis la marginea pădurii din localitate. Magistraţii de la Judecătoria Suceava au decis ca autorii să stea după gratii pe perioade cuprinse între 8 ani şi 12 ani şi jumătate.

Inculpaţii au fost judecaţi pentru viol sau complicitate la viol, dar şi pentru lipsire de libertate, având în vedere că vitctima a fost luată cu forţa din propria locuinţă (după ce în prealabil fusese urmărită) şi dusă cu forţa în pădure, unde a fost batjocorită într-un mod care i-a şocat până şi pe anchetatori.

Faptele s-au petrecut la finele lunii iunie a anului trecut. Victima este o femeie în vârstă de 38 de ani, din Adâncata, mamă a doi copii, care erau daţi în plasament.

După ce a fost violată, femeia în vârstă de 38 de ani a reuşit să fugă în pădure, profitând de starea de ebrietate a autorilor, ajungând acasă, după câteva ore, în pielea goală şi cu leziuni vizibile prin agresiune pe corp.

Citiți și:  VIDEO HALUCINANT! S-A INTERVENIT CU MASCATII DUPA CE UN GRUP DE ETNICI "NEPRECIZATI" AU DAT FOC UNUI CATELUS SI AU AMEINTAT PROTECTIA ANIMALELOR CU SABIILE

Autorii sunt vecini cu victima, ba chiar doi dintre ei sunt şi rude prin alianţă cu aceasta. Există şi indicii că unii dintre vecini au ştiut ce se întâmplă, însă au preferat să nu se bage, argumentând în faţa anchetatorilor că nu au auzit ţipetele disperate ale femeii pentru trebăluiau.

Anchetatorii au stabilit pe parcursul cercetărilor că la violul în grup au participat cinci tineri din Adâncata, o parte dintre ei implicaţi anterior în fapte cu violenţă şi chiar condamnaţi cu suspendare. Aceştia au fost prinşi rând pe rând, doi dintre ei fiind fugari, şi arestaţi preventiv ulterior.

Cea mai mare pedeapsă a primit-o Mihai Costel Onofrei, în vârstă de 21 de ani – 12 ani şi 6 luni de închisoare, în condiţiile în care avea şi o pedeapsă mai veche, de 2 ani şi jumătate de închisoare, care iniţial era suspendată condiţionat, însă acest beneficiu a fost revocat. Pentru viol, Onofrei a primit 9 ani de închisoare, iar pentru lipsire de libertate alţi 3 ani de închisoare. În urma cumulării pedepselor, a aplicării sporului şi a pedepsei mai vechi a rezultat totalul de 12 ani şi jumătate de închisoare.

Citiți și:  [ PERFORMANȚĂ! AUR convinge țiganii să se deporteze singuri. Țiganul transexual Lerca anunță că pleacă din țară ]

Andrei Vasile Stanciu, în vârstă de 21 de ani, are de executat şi el o pedeapsă aproape la fel de grea – 12 ani de închisoare.Marian Vasile Chelariu, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Ceva mai uşor au scăpat Iulian Marian Muha, în vârstă de 22 de ani, şi Florin Gheorghiţă Onofrei, în vârstă de 28 de ani, care au primit câte 8 ani de închisoare cu executare. Asta în condiţiile în care ultimii doi au fost judecaţi pentru complicitate la viol şi nu pentru viol.

Autorii şi-au pus fapta pe seama consumului exagerat de alcool. Tinerii condamnaţi în acest dosar au făcut multe probleme la Adâncata, pe lângă scandalurile care se ţineau lanţ în fiecare seară o parte dintre aceştia mai având la activ fapte de distrugere sau de loviri sau alte violenţe. Sentinţa dată de Judecătoria Suceava poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU