Cazul „George Floyd”, repetat în România. „Hai, dă-i drumul, că nu stau după tine!”

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost omorât de polițiștii din Pitești, care au folosit forța excesivă împotriva sa. Trântit la pământ și imobilizat de mai mulți oameni ai legii, bătrânul a suferit un stop-cardiac, murind în mâinile angajaților MAI. Martor la aceste scene șocante, Vladimir Alexandru a descris exact ce s-a întâmplat: „Dânsul a încercat să se ridice, nu l-au lăsat. Au pus și mai multă presiune pe el”.

Procurorii au început deja o anchetă. În cauză a fost deschis un dosar de purtare abuzivă și ucidere din culpă.

Cazul „George Floyd”, repetat în România. „Hai, dă-i drumul, că nu stau după tine!”

Apar noi informații despre acest subiect, pe care GÂNDUL.RO l-a prezentat . Procurorii anchetează ce s-a întâmplat și vor audia martorii care au asistat la întreaga scenă. Deocamdată, au dat declarații în fața procurorilor cei patru polițiști care l-au imobilizat pe bărbat, dar și colegii lor prezenți de față la incident. Din câte arată Digi 24, unul dintre polițiști susține că de vină este, evident, mortul, care i-ar fi încurcat pe oamenii legii în misiunea pe care o aveau!

„Hai, bre, du-te de aici!

Du-te, bă, și stai acolo, jos! Hai, dă-i drumul, că nu stau după tine!

Stai jos! Jos!”

Înregistrările arată cum acționează Poliția Română în relația cu cetățeanul și mai ales modul profesionist în care știu angajații MAI să se adreseze.

La Pitești, conflictul dintre polițiști și victimă a apărut atunci când agenții de la Secția 2, care asigurau perimetrul la un incendiu, i-au cerut bărbatului să plece de la terasa pe care se afla. Bătrânul s-a ridicat de la masă, dar nu a părăsit zona și a continuat să se certe cu polițiștii. La un moment dat, cel mai tânăr dintre agenți își pierde cumpătul și-l trântește la pământ pe bătrân. Imediat, colegii săi se reped și ei deasupra bărbatului, chinuindu-se să-i pună cătușele. Pe filmările realizate de oamenii care priveau uluiți întreaga scenă se vede cum un agent îl imobilizează pe bătrân cu piciorul. Cazul „George Floyd”, repetat în România!

Mărturia lui Vladimir Alexandru, martor la incident
Vladimir Alexandru a fost martor la incident. El a văzut cum polițiștii s-au năpustit asupra bătrânului, iar în câteva minute acesta s-a stins din viață. „Dânsul a încercat să se ridice, nu l-au lăsat, au pus și mai multă presiune pe el. S-a înnegrit la față, instant”, a povestit Alexandru. Purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Argeș, Florin Popa a declarat: „În timpul intervenției, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, fapt pentru care a fost solicitat un echipaj medical. Din păcate îngrijirile medicale au fost fără rezultat”. Din câte se pare, polițiștii au găsit asupra bătrânului medicamente pentru o boală foarte gravă!

Poziția ministrului de Interne, Lucian Bode: „Pentru mine, când moare un om în timpul unei intervenții este cu adevărat o tragedie. Ancheta e preluată de un procuror și sunt convins că se va face lumină în acest caz. Cine se face vinovat de moartea omului, indiferent de cum s-a comportat el, va răspunde! Le cer mereu angajaților să intervină cu calm și responsabilitate”.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!