fbpx
NOUTATI

(VIDEO) Cazul de “RASISM” din Buzau – SOLUTIONARE: NEINCEPEREA URMARIRII PENALE

http://www.frontpress.ro/wp-content/uploads/2013/06/020.jpg

Tinerii din Buzau care au fost implicati  intr-un conflict petrecut in plin centru orasului au fost achitati de Parchet cu privire la acuzatiile de rasism aduse de anumiti jurnalisti.

Cum era de asteptat, trustul media “Evenimentul Romanesc” a inceput IAR sa urle:

“Şi blândeţea naşte monştri” – articol preluat de pe site-ul papagalilor corecti politic

Bătaia aplicată de un grup de tineri unui om al străzii, chiar în mijlocul oraşului, s-ar putea lăsa cu o amendă.

Atât şi nimic mai mult pentru că, deşi scenele violente au oripilat martorii şi au fost filmate încurajând o atitudine rasistă, oamenii legii au considerat că pot trece cu vederea aceste lucruri. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal unuia dintre agresori pentru că avea asupra sa un baston telescopic. Procurorii au fost însă mult mai îngăduitori. Cât priveşte loviturile aplicate bărbatului, acestea rămân fără urmări şi pentru că victimei i-a fost teamă să depună plângere la Poliţie.
Un episod şocant se întîmpla în urmă cu aproape o lună în centrul oraşului. Atunci un grup format din cinci adolescenţi a atacat un bărbat de etnie romă, lovindu-l în mod repetat cu pumnii, picioarele dar şi cu un baston telescopic. Întâmplarea a fost filmată de protagonişti, iar înregistrarea a fost postată pe Youtube. La două zile distanţă, autorităţile au început cercetările, dar ancheta s-a potcinit atunci când victima a refuzat să depună plângere.  Mai departe, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru tânărul care avea asupra lui un baston telescopic.
În tot acest timp, cazul a fost şi în atenţia procurorilor de la Parchetul Local pentru mesajele rasiste strigate de tineri bărbatului atacat, acesta fiind un aparţinător al etniei rome. Procurorul de caz a apreciat însă că atitudinea tinerilor nu are valenţe rasiste şi discriminatorii.
Autor: Florin Zafiu, etnic rrom.
fz1

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.