Cazul Caracal. Tensiuni în biroul procurorului-șef DIICOT. Ce conexiuni există între Dincă și faptele oribile din 2012?

Alexandru Cumpănașu a anunțat, marți, că i-a cerut procurorului-șef DIICOT audierea sau, după caz, reaudierea, tuturor victimelor și suspecților din cazul de proxenetism și răpiri din 2012 din Caracal.

„La ora 12.00 voi fi la DIICOT București! Voi depune mai multe informații în căutarea ADEVĂRULUI despre Alexandra și la ora 17.00 în audiență la noul șef al STS pentru a află adevărul despre implementarea sistemului de localizare AML: Advanced Mobile Location care ar fi putut salva viața fetei dacă există!”, a postat pe Facebook Alexandru Cumpănașu, înainte de audiere.

Acesta a precizat că a solicitat și audierea membrilor Parlamentului și a primarului din Caracal.

„Am solicitat procurorului de caz reaudierea sau audierea tuturor celor care au fost victime sau suspecți în cazul din 2012 din Caracal în cazul de răpiri și proxenetism, am reiterat solicitarea mea de audiere a membrilor Parlamentului și a primarului municipiului Caracal nu într-o calitate de acuzat, nu am acuzat pe nimeni, ci pentru a furniza informații pentru că, practic, dânșii sunt principalul factor de coagulare de culegere de informații de orice fel care vizează problemele cetățenilor.

Citiți și:  E bomba anului în Dosarul Caracal! Dinca l-ar fi contactat pe unul dintre puternicii lumii

Înțeleg că domnul procuror șef va transmite procurorului de caz și acolo se va dispune cand vor fi audiați”, a declarat, la ieșirea de la sediul DIICOT, Alexandru Cumpănașu.

Procurorii DIICOT au făcut, în 18 aprilie 2012, 26 de percheziţii domiciliare, 19 în oraşul Balş, 3 în judeţul Gorj, 2 în municipiul Târgu – Jiu, 1 în judeţul Olt şi 1 în oraşul Filiaşi , pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit pe raza judeţelor Olt şi Gorj, specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism şi spălare de bani.

Anchetatorii susțineau că cei 50 de membri ai grupării au racolat nu mai puțin de 150 de victime, femei majore şi minore, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, provenind din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj.

Citiți și:  Este răsturnare de situație în dosarul Caracal! Cine au fost complicii lui Gheorghe Dincă?

Victimele erau transportate în Italia şi obligate la practicarea prostituţiei în Milano şi în zonele adiacente. În acest fel, membrii grupării au obţinut peste 2.000.000 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.