Detalii ULUITOARE în cazul Caracal! Dezvăluire bombă după 2 ani

Apar detalii cutremurătaore în dosarul cazului terifiant de la Caracal! Au trecut doi ani de când nu se mai știe nimic de Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Cu toate acestea, autoritățile încă nu au rezolvat cazul. Nici acum nu știm sigur dacă Gheorghe Dincă este un criminal în serie, dacă fetele sunt moarte sau traficate.

După ce s-a arătat că polițiștii și procurorii din Caracal și Craiova nu și-au făcut cum trebuie datoria când Alexandra le-a cerut ajutorul prin 112, au preluat ancheta cei de la București. Încă de la început aceștia au mers pe o singură ipoteză de lucru: Gheorghe Dincă, criminal în serie, un psihopat care răpea minore cu mașina, le viola, le ucidea, apoi le ardea într-un butoi din curte. O ipoteză care a scârțâit încă de la începutul anchetei, potrivit EVZ.ro

După cum timpul avea să o demonstreze, dar mai ales apariția altor informații, pe această ipoteză s-a mers până la final, iar dosarul a fost construit pe această demonstrație. Mai multe declarații și probe criminalistice au fost date deoparte, parcă tocmai pentru a nu de strica scenariul beton.

Acest lucru îl demonstrează dezvăluirea făcută de ziaristul Ion Spânu. El a publicat trei file – paginile 30, 32 și 33 – din „Raportului criminalistic FL-5.10-01”, solicitat de procurori specialiștilor de la Institutul Național de Criminalistică aflat în subordinea Ministerului de Interne.

Detalii cutremurătoare din dosar
În acest document oficial se arată că, inițial, procurorii, prin Ordonanța 2491/D/P/2019, au cerut „efectuarea unei expertize genetice judiciare”, care să stabilească:

Citiți și:  Este răsturnare de situație în dosarul Caracal! Cine au fost complicii lui Gheorghe Dincă?

1.dacă pe probele trimise se identifică urme biologice care să stabilească profilul genetic al fetelor

2.compararea profilelor genetice găsite cu cele ale Alexandrei, Luizei și ale lui Gheorghe Dincă

3.stabilirea și compararea profilelor genetice cu ale lui Risipițeanu, trimis în judecată în calitate de complice al lui Dincă

4.compararea profilelor genetice cu cel din baza de date a Sistemului Național de Profile Genetice.

Procurorii DIICOT au trimis la laborator sute de probe, sigilate conform legii, dar la un moment dat a intervenit ceva. Și au solicitat ca expertiza să se facă doar pe trei dintre acestea, celelalte urmând să fie returnate fără analiză.

Probele au fost returnate, fără analiză
Ofițerul de la INC care a făcut Raportul consemnează acest lucru de-a dreptul șocant, atunci când este vorba de o anchetă de asemenea amploare, în care s-a mers pe ipoteza uciderii celor două adolescente.

„În urma dispozițiilor primite, au fost analizate doar probele din plicurile notate 16C, 39 și proba nr. 6, iar restul plicurilor și coletelor se returnează intacte”, scrie specialistul de la Institutul Național de Criminalistică.

Uluitoare este și ce se scrie că reprezintă acele probe din plicuri.

„PLIC nr. 16C: care conține un „calendar cu pete de culoare brun-roșcat”, denumit PRB 006960.

Citiți și:  E bomba anului în Dosarul Caracal! Dinca l-ar fi contactat pe unul dintre puternicii lumii

PLIC nr. 39: care conține o „bucată de hârtie igienică ce prezintă pete brun-roșcate”, denumită PRB 006962.

PLIC PROBA 6: care nu știm ce conține”.

Aceste probe au fost preferate de procurorii DIICOT în detrimentul altora, menționate în acest raport al INC: fire de păr de diferite lungimi, urme de spermă de pe cearceaful de pe patul lui Gheorghe Dincă, un lighean în care Dincă a spus că s-a spălat Alexandra, un prosop, fragmente carbonizate de resturi de țesut etc.

S-a eliminat ipoteza traficului de persoane
Mama Luizei a repetat mereu că fata ei nu e moartă, ci traficată și a cerut tot timpul procurorilor să demonstreze lucrul acesta, nu să-i creadă spusele lui Dincă.

De altfel, Gheorghe Dincă, după ce a scăpat de ancheta DIICOT și a început procesul, și-a schimbat declarațiile. El a negat, în fața instanței din Slatina, că le-ar fi ucis pe Alexandra și Luiza.

Poziția anchetatorilor se regăsește într-o declarație din vremea respectivă. ”Acum neagă total că le-ar fi ucis pe Alexandra și Luiza. Nu există probe care să îl incrimeze pentru trafic de carne vie, pentru că sunt doar dovezi care demonstrează că le-a abuzat în scop propriu. A studiat dosarul și a realizat că este vorba despre cuvântul lui contra cuvântului Alexandrei”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *