CAZ REVOLTATOR LA BUZAU: Un elev a fost EXMATRICULAT din cauza ca si-a exprimat opinia „incorecta” cu privire la profesori si a desenat ZVASTICA pe o ciorna

dan-ungureanu

Ungureanu Dan a fost elev în clasa a XI a la secţia Teatru a Liceului de Arte “Margareta Sterian” pînă pe 3 aprilie cînd a fost exmatriculat de către conducerea unităţii de învăţămînt. Tînărul a fost acuzat de folosirea simbolurilor fasciste, comportament jignitor faţă de colegi şi profesori, părăsirea şcolii în timpul orelor de curs şi prestarea unor activităţi artistice în spaţiul public şi deteriorarea bunurilor şcolii motiv pentru care Consiliul clasei şi cel Profesoral care au decis exmatricularea liceanului fără drept de reînscriere la acest liceu. 

A acuzat un profesor că nu îşi face meseria

Mama băiatului contestă decizia şcolii şi o socoteşte un abuz pentru că unitatea de învăţămînt nu ar fi respectat regulamentul şi legile în vigoare. Această decizie este contestată de mama elevului care consideră că fiul său este hărţuit pentru faptul că acesta merge la cursurile de teatru de la Palatul Copiilor, sub îndrumarea profesorului Constantin Adrian apreciind totodată că a fost încălcat Regulamentul şcolar în momentul exmatriculării deoarece nu au fost parcurşi toţi paşii prevăzuţi de document ci s-a trecut direct la această sancţiune dură. Conflictul a escaladat după ce liceanul şi-a manifestat într-un test la Istorie nemulţumirea cu privire la modul în care cadrul didactic îşi face meseria. “Problemele au început de anul trecut mai exact în clasa a X a, cînd fiul meu i-a scris într-un test doamnei profesoare de istorie: „Nu m-am pregătit pentru acest test deoarece nu am înţeles lecţia. Dvs nu sînteţi capabilă să predaţi : jumatate de oră predaţi şi cealaltă jumătate ascultaţi elevii”. Am fost chemată ca părinte într-o şedinţă adhoc, la care au participat profesori din clasă, dirigintele Cîmpeanu Cristi şi dna director Sîngiorzan Mioara. Au sărit precum şacalii asupra mea, am izbucnit în plîns şi mi s-a sugerat că ar fi bine să-l transfer. Nu am vrut să-l transfer deoarece este talentat şi-i place ceea ce face legat de teatru, iar profesorii de teatru Ionuţ Ghinea şi Constantin Adrian mi-au spus că este capabil şi bun”, a declarat Simona Ungureanu, mama elevului.

Citiți și:  A mâncat cățelul! - VIDEO

Ce i se mai impută liceanului

Un alt motiv care crede mama tînărului că ar fi dus la respingerea şi hărţuirea fiului său au fost cursurile de actorie de la Palatul Copiilor cu care femeia spune că directoarea Liceului de Arte nu a fost niciodată de acord şi a făcut presiuni pentru ca acesta să se retragă. Totodată, tînărul a fost cercetat în Comisai de disciplină după ce a desenat o svastică pe ciorna de la simularea Bacalaureatului. “Fiul meu, din teribilismul vîrstei, a făcut pe o ciornă la simulare, svastica. S-a facut Comisie de disciplină în data de 11.03.2015. Cu 2 zile înainte au fost anuntaţi si ceilalţi elevi care mai activau la Palatul Copiilor, de către diriginte. În ziua respectivă, au fost întrebaţi dacă continuă sau nu, ei au spus că se vor retrage doar fiul meu a spus ca va continua. Şi l-au chemat în Comisia de disciplină doar pe el. Au chemat şi poliţistul de proximitate sa-l chestioneze în legatura cu acea svastica. El (n.r. tînărul) a recunoscut, fiind sincer că el a facut acel însemn fără să conştientizeze ce se va întampla, poliţistul a înteles şi a concluzionat că a fost un teribilism cu nicio conotatie. Cert este că în urma acestei şedinţe copilul meu a facut primul atac de panică. Am mers cu el la medic. Mi s-a spus că se vor lua măsuri…dar, că ar fi bine să încerc să-l transfer”, a precizat Simona Ungureanu, mama tînărului.

Citiți și:  SCANDAL IMENS LA SPITALUL DE PSIHIATRIE SAPOCA! Pacienți bătuți, împinși și legați de pat. Doi bolnavi și-au tăiat gâtul și unul din ei a decedat

Nu s-a reuşit remedierea situaţiei

La rîndul său, conducerea şcolii spune că deşi s-a încercat concilierea situaţiei şi identificarea unor soluţii, elevul nu a reuşit să se înţeleagă nici cu colegii şi nici cu părinţii. “Probleme sînt de la începutul clasei a IX a. Ne-am întîlnit de foarte multe ori cu elevul, părinţii, am încercat să consiliem lucrurile şi să îi explicăm nişte lucruri legate de comunicarea cu colegii, profesorii au încercat să îl ajute foate mult. Colegii, profesorii nu mai pot tolera comportamentul elevului, au fost jigniţi. Am încercat să îl orientăm spre o altă şcoală pentru că a declarat că şcoala aceasta nu îl interesează, dacă la noi nu s-a adaptat, poate la altă şcoală va reuşi”, a declarat Mioara Sîngiorzan, director Liceul de Artă „Margareta Sterian”.

S-a respectat Regulamentul şcolar

Totodată, directorul unităţii de învăţămînt mai spune că a fost respectată legislaţia şcolară şi ca urmare a neconstatării de îmbunătăţiri în comportamentul elevului s-a decis exmatricularea. “După trei ani de tact şi îngăduinţă, discuţii cu familia, abaterile disciplinare au fost prea grave şi s-a luat decizia de exmatriculare. Au fost respectate toate etapele conform regulamentului. A avut şi eliminări de la cursuri în anii anteriori de mai multe ori. Este singurul caz de acest gen cu care ne-am confruntat”, a afirmat Mioara Sîngiorzan, director Liceul de Artă „Margareta Sterian”.

Mama liceanului spune că a început demersurile în justiţie pentru a se elimina abuzurile şi ematricularea elevului fiind depusă o sesizare şi la Inspectoratul Şcolar. – Sursa: Sansa Buzoiana

75 de vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU