CAZ EXPLOZIV de SPIONAJ. Fiul unui MILIARDAR român, mort în CONDIȚII DUBIOASE

Scriitorul Alexandru Adamescu, fiul defunctului milionar Dan Adamescu, a apelat la serviciile unei unei companii britanice de informații pentru a scăpa de acuzațiile de corupție.

Un fost șef al MI6 a apelat la ofițeri de informații pensionați pentru a strânge informații „sensibile” din surse secrete de la vârful puterii din România, conform unor documente văzute de The Observer, informează theguardian.com

Compania de informații private a lui John Scarlett, SC Strategy (SCS), pe care o deține împreună cu Lordul Carlile, dezvăluie, într-un raport întocmit pentru Adamescu, că a obținut informații din surse bine plasate și de încredere din România. Informațiile sunt pe subiecte sensibile, acestea includ negocieri diplomatice și activitățile procurorilor anticorupție.

Raportul SCS din 2016 a sugerează faptul că operatorii SCS s-au bucurat de un grad semnificativ de acces în București și au plătit sursele pentru „cunoașterea directă și complexă aparatului politic, de securitate și de informații al României”.

Adamescu așteaptă extrădarea în România din Regatul Unit, după ce procurorii români l-au acuzat de luare de mită și de spălare de bani. Omul de afaceri a negat acuzațiile.

Alexander Adamescu este fiul lui Dan Adamescu, un om de afaceri de succes de origine română. Dan a finanțat unul dintre cele mai importante ziare naționale din România, și anume „România Liberă”, cotidian ce a fost, în mod constant, un campion al democrației, al libertății de exprimare și al statului de drept.

Citiți și:  Putin, avertisment SOC către liderii mondiali: dușmanilor Kremlinului li se vor „rupe din dinți”

Ulterior, acest cotidian a devenit un ghimpe pentru primul ministru al României, Victor Ponta. Încercând să oprească ziarul și continuând să expună corupția guvernului său, domnul Ponta l-a lăsat pe Dan Adamescu aruncat în închisoare pentru acuzații de mită în urma unui proces ce s-a desfășurat cu repeziciune.

După ce Alexander Adamescu a protestat împotriva tratamentului nedrept al tatălui său, mascații au încercat să-i răpească soția, pe Adriana, și să o scoată afară din casa lor, într-un atac teribil, sponsorizat de stat și conceput în mod clar pentru a intimida familia în tăcere.

Alexander a continuat să facă campanie și să solicite dreptate pentru familia sa. Astfel, în iunie 2016, acesta a primit exact aceleași acuzații de corupție ca și tatăl său și a fost emis un mandat european de arestare pentru a fi trimis în România și pentru a fi, ulterior, judecat. Alexander a fost arestat cu doar două ore înainte ca acesta să vorbească la o conferință de la Londra cu privire la problemele serioase legate de mandatul european de arestare și la lipsa de procedură în România.

Citiți și:  Tot mai aproape de ”Marea Resetare”. Priti Patel: ”Noua noastră frontieră complet digitală ne va permite să numărăm oamenii din interiorul și din afara țării, să controlăm cine vine”

Între timp, în România, Dan Adamescu a suferit îngrozitor în închisoare. El a fost tratat fără rezerve, păstrat într-o celulă subterană infestată de șobolani, adesea cu până la opt alți deținuți, și a refuzat îngrijirile medicale în ciuda bolilor grave pe care le avea. În mod tragic, la 24 ianuarie 2017, Dan Adamescu a murit în spital din septicemiei cauzate de condițiile barbare de detenție la care a fost supus, iar Alexander nu a avut niciodată șansa să-și ia rămas bun de la tatăl său.

În conformitate cu normele europene, în cazul său, judecătorul nu poate examina dovezile împotriva sa, astfel încât Alexander Adamescu trebuie să dovedească faptul că există o motivație politică pentru arestarea sa sau că drepturile omului vor fi încălcate dacă acesta este trimis în judecată în România. Dacă nu reușește, el se va confrunta cu același sistem de justiție corupt ca și tatăl său și ar putea avea aceeași soartă.

LASA UN COMENTARIU