CAZ CUTREMURATOR LA LICEUL MIHAI EMINESCU! Profesor de 53 de ani, în relație cu o elevă de 17 ani?

Autoritățile par indiferente la strigătele disperate ale părinților unei eleve din Colegiul Național Mihai Eminescu, care văd cum fiica lor își compromite viitorul printr-o relație anormală cu un dascăl de 53 de ani. Amorezii locuiesc acum în apartamentul profesorului.

Oamenii, de fel din Padina, au împărtășit supărarea mai multor instituții competente, inclusiv conducerii liceului, a Inspectoratului Școlar și Poliției județului, însă diligențele lor par zadarnice. Nici măcar internarea adolescentei într-un centru de ocrotire nu a rupt legătura amoroasă dintre elevă și dascălul ei, cu 36 de ani mai în vârstă.

Povestea atașamentului nefiresc dintre eleva M.B., de 17 ani, și profesorul D.I., de 53 de ani, are o vechime de peste doi ani, totul începând în momentul în care adolescenta a început meditațiile cu dascălul. Încă de atunci, mamei i-a părut suspect comportamentul fiicei ei, care era din ce în ce mai greu de găsit la telefon iar în rarele conversații era foarte abătută.

A ajuns să se mute la domiciliul profesorului, care în loc să pondereze rătăcirile adolescentine ale elevei lui, a încurajat-o să avanseze în relația nefirească și cu implicații penale, dacă s-ar afla că la mijloc ar fi vreo constrângere exercitată cumva de către adult. Mama fetei spune că tânăra a fost manipulată de bărbat astfel încât a ajuns să accepte fără niciun fel de rezervă relația cu un bărbat mai mare și decât tatăl ei.

Femeia a făcut plângere inclusiv la Inspectoratul Școlar și la Poliție, însă de nicăieri nu a obținut reacții. Mama tinerei nu-și poate explica de ce autoritățile sunt indiferente la semnalele ei de alarmă, care tac în loc să-i protejeze familia, și, mai mult, încearcă să mușamalizeze această pată neagră abătută peste învățământul buzoian.

”Acest profesor i-a sucit mințile fetei mele și simt că o pierd. Peste tot pe unde am fost, mi s-a spus că fata mai are trei luni și devine majoră, moment din care își decide singură viața. Păi și în cele trei luni rămase am dreptul să am grijă de copilul meu, să mi-l educ, să îl canalizez spre idealuri normale, nu să își compromită tinerețea astfel. Problema este însă mai veche și din păcate despre ea s-a știut în școală însă au închis ochii”, ne-a declarat E.B., mama adolescentei.

Pentru a-și salva fata din capcana relației anormale, familia a internat-o pe elevă într-un centru de asistență socială, unde a stat două luni. Printr-un subterfugiu pus la cale de amorezi, mai precis printr-un ordin judecătoresc care impune integrarea copilului în familie, fata a ieșit zilele trecute din centrul de ocrotire, însă nu pentru a merge la părinți, ci ca să își reia conviețuirea alături de dascăl, în apartamentul acestuia, unde locuiește împreună cu mama sa.

Mama copilei mărturisește că, la un moment dat, a vorbit chiar și cu profesorul imoral, pentru a-i interzice să se mai vadă, însă a fost ignorată de interlocutor. Părinții cer autorităților să intervină pentru a-și recupera copila, cât încă mai poate fi adusă pe drumul drept, și să îl tragă la răspundere pe dascălul care a depășit cu mult limitele impuse de deontologie. Nu este exclus, spune mama fetei, ca cei doi să fi avut și relații intime, titreaza stiridebuzau.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *