fbpx
GENERAL

Caz CUTREMURATOR. Archie Battersbee, băiatul britanic pentru care părinţii s-au luptat să nu i se retragă suportul vital, a murit

skynews archie battersbee archie 5853050

Mama lui Archiee, Hollie Dance, a precizat că băiatul a murit la ora 12.15, la aproximativ două ore după oprirea tratamentului.

Justiţia britanică a respins solicitările familiei ca Archie să fie transferat la un centru de îngrijire paliativă, iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat să intervină în acest caz. „El a luptat până la sfârşit. Sunt cea mai mândră mamă din lume”, a spus Hollie Dance.

Archie Battersbee a făcut timp de mai multe săptămâni obiectul unor dispute în instanţă, părinţii săi dorind că forţeze spitalul să continue tratamentele de menţinere a funcţiilor vitale, iar medicii argumentând că nu sunt şanse de recuperare şi că băiatul ar trebui să fie lăsat să moară.

Familia a cerut ca băiatul să fie mutat într-un centru de îngrijire paliativă, după ce justiţia britani a decis că este în interesul copilului să se oprească tratamentul. Spitalul a decis însă că starea lui Archie era atât de instabilă încât mutarea băiatului i-ar fi grăbit moartea.

Vineri, judecătoarea Lucy Theis a respins solicitarea familiei, precizând că Archie trebuie să rămână în spital în timp ce tratamentul este oprit. În vârstă de 12 ani, Archie Battersbee era menţinut în comă, într-un spital din Londra, din aprile.

Archie Battersbee a fost găsit inconştient acasă, la 7 aprilie nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa de atunci. Mama sa,Hollie Dance, a spus că el ar fi participat la o provocare online care consta în a-şi ţine respiraţia până la leşin.

Sursa: adevarul.ro/comisarul.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.