ANALIZENOUTATI

Câțiva dintre adevărații producători de fake news din România

De la Zelenski la Baconski. Cazul Rachetei UCRAINENE care a ucis 17 ucraineni nevinovați în Piața din Konstantinovka pe 6 septembrie 2023

184462

Presa „quality” din România, aka de agentură, de presă, desigur, și răspândaci de maidan soroșist ca Toader Baconski, ditamai fost ministru de Externe al României (dar cu un consilier suspectat de colaborare cu FSB și SVR încă din perioada lungii studenții moscovite) au titrat la unison, cu mici note diferite de influențare psihologică, și fără nici o umbră de îndoială și profesionalism, că piața din orașul Kostiantinivka (Konstantinovka), din estul Ucrainei, a fost lovită de o RACHETĂ RUSEASCĂ în ziua de 6 septembrie 2023. Ba chiar de mai multe, conform Europa Liberă. Chiar de „arme grele”, potrivit Ziare.com.

Și actorul de la Kiev, Volodomîr Zelenski, a declarat același lucru. Cum altfel?

„Bombardamentul teroriștilor ruși a ucis 16 persoane în orașul Kostyantynivka, regiunea Donețk. O piață obișnuită. Magazine. O farmacie. Oameni care nu au făcut nimic rău. Mulți răniți. Din păcate, numărul persoanelor ucise și rănite ar putea crește. Condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut apropiații! Trebuie să învingem acest rău rusesc cât mai curând posibil”, a scris Zelenski.

Premierul lui, Denis Șmîgal, l-a secondat: „Trupele rusești sunt teroriste și nu vor fi iertate. Va exista o răsplată dreaptă pentru tot”.

Astăzi, New York Times a dovedit că era vorba de o rachetă ucraineană, așa cum, de altfel, surse de la fața locului au declarat la vremea respectivă și în cazul distrugerii Catedralei Ortodoxe RUSEȘTI din Odesa. Sau, mai banal, la fel ca în cazul dronelor de proveniență americană aflate în dotarea ucrainenilor și căzute, cel mai probabil deliberat, în jumătatea de Deltă românească aflată la noi.

Ca reacție, Mihailo Podoliak, un consilierul al președintelui Volodimir Zelenski, a declarat azi: „Un astfel de articol duce la amplificarea teoriilor conspirației” (!)…

Prezentăm mai jos câteva capturi cu astfel de elemente de propagandă și dezinformare – care luptă, desigur, și cu „teoriile conspirației”, adică cu adevărul -, și care nici până la ora aceasta nu și-au îndreptat articolele sau enunțurile de fake news, darămite să-și mai și ceară scuze pentru manipularea sau prostia lor, după caz.

Europa Libera fake news atac rusesc rachete Ucraina

Antena 3 fake news rachete rusesti Ucraina

Baconschi Racheta Ruseasca

Hotnews fake news atac rusesc rachete Ucraina

Ziare com fake news atac rusesc rachete Ucraina

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.