Câţi bani îţi trebuie pentru a merge la mare. Costurile în fiecare staţiune

Studiul „Turism la tine acasă”, cuprinde cele mai mici preţuri pentgru un sejur pe litoralul românesc, în toate staţiunile, în funcţie de numărul de persoane, respectiv un cuplu, o familie cu un copil, o familie cu doi copii.

Toate ofertele sunt pentru un sejur de 7 nopţi. Ofertele prezentate în acest studiu sunt valabile pentru perioade cuprinse între 5 şi 19 iulie.

„Ne-am gândit că ar fi bine să arătăm românilor felul în care hotelierii de pe litoralul nostru şi-au ajustat ofertele în vârf de sezon, având în vedere faptul că se pune tot mai mult accent pe . Astfel că, orientându-ne după preferinţele românilor din acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, dar şi a bugetelor care sunt tot mai mici, venim cu oferte pentru tot buzunarul”, a declarat CEO IRI Travel, Lucian Bădîrcea.

MAMAIA – Staţiunea considerată „perla litoralului românesc” îi aşteaptă pe cei care vor să îşi petreacă o vacanţă de 7 nopţi la un hotel de 3 stele cu oferte care încep de la 1.700 de lei/ cuplu, iar dacă este vorba de o familie cu copil mic (0-5 ani) oferta porneşte de la 1.800 de lei/ sejur. În această ofertă nu este inclusă masa.

Pentru un hotel de 4 stele, tot fără masă, un cuplu va ajunge că plătească cel puţin 2.650 de lei, dacă vorbim despre o familie cu un copil de până în 5 ani, atunci tariful porneşte de la 3.200 de lei, iar dacă sunt 2 copii cu vârste între 3 şi 8 ani, atunci preţul sejurului porneşte de la 4.800 de lei.

JUPITER – În mod neaşteptat, unele hoteluri de 2 stele din staţiunea Jupiter au preţuri care pornesc pentru un sejur de la 1700 de lei, adică aceeaşi valoare precum cele de 3 stele din Mamaia. În schimb, dacă ne referim la o ofertă pentru o familie cu copil mic, ofertele pornesc de la 2.200 de lei/ familie.

În cazul în care turiştii aleg pensiune completă la un hotel de 2 stele atunci un cuplu va trebui să scoată din buzunar un minim de 2.700 de lei, în timp ce o familie cu copil va plăti minim 3.200 de lei.

La hotelurile de 3 stele cu mic dejun, un cuplu va plăti 2.300 de lei, iar o familie cu un copil va achita pentru sejurul de 7 nopţi 2.600 de lei.

De asemenea, sunt şi hoteluri de 3 stele care vin cu oferte de 3.200 de lei pentru un cuplu/ 7 nopţi, oferta având acelaşi preţ şi dacă acel cuplu are copil. În cazul familiilor cu 2 copii, valoarea sejurului sare la 3.900 de lei.

VENUS – Hotelurile de 2 şi de 3 stele din această staţiune au cam aceleaşi preţuri de pornire pentru cazarea oferită cuplurilor: 1.700 de lei/ sejur. Dacă se vine şi cu un copil de până în 5 ani, atunci costurile pornesc de la 2.200 de lei/ sejur.

Pentru cazare cu mic dejun, la 3 stele, cuplul va achita 3.200 de lei, iar dacă vine şi cu copil atunci preţul creşte la 3.400 de lei.

EFORIE NORD – Cele mai mici oferte pentru un sejur de 7 zile în Eforie Nord pornesc de la 1.000 de lei pentru un cuplu care vrea cazare fără masă.

Dar aceasta este o excepţie, pentru că, în general, hotelurile de 3 stele au oferte care pornesc de la 1.400 de lei. Aici, unele percep costuri suplimentare pentru un cuplu care vine cu copil mic de până în 5 ani, altele nu. În cazul celor care cer mai mult, oferta porneşte de la 1900 de lei pe sejur. La cele cu doi copii, ofertele au preţ de start de 2700 de lei. Toate ofertele prezentate nu au nici o masă inclusă.

OLIMP – Pentru această staţiune veţi găsi oferte pentru toată gama de turişti. Astfel că, la 3 stele cu mic dejun, veţi plăti 2.400 de lei/ cuplu. Dacă vorbim de o familie cu un copil, atunci preţul creşte la 2.600 de lei, iar pentru doi copii – 2.750 de lei.

„Recomandăm turiştilor noştri să se conformeze regulilor impuse de hoteluri pentru a creşte nivelul de siguranţă, atât pentru ei cât şi pentru cei din jurul lor. Numai respectându-ne unii pe alţi ne vom putea asigura că vom avea o vacanţă liniştită”, a mai spus Lucian Bădîrcea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.