CATASTROFĂ într-o regiune a Italiei în care locuiesc mii de români

Autoritățile italiene sunt în alertă maximă în această dimineață și încearcă să țină sub control situațai din sudul peninsulei unde ploile puternice au generat inundații apocaliptice. Sunt morți și dispăruți pe listele polițiștilor și pompierilor.

Scafandrii angrenaţi în operaţiunile de salvare din Sicilia au descoperit nouă cadavre într-o casă inundată, au anunţat duminică devreme autorităţile locale pe Twitter, după ploile puternice din regiune.

Brigada de pompieri a anunţat că mama, tatăl, copiii şi bunicii au fost găsiţi într-o casă din Casteldaccia, o localitate din apropierea capitalei siciliene Palermo. Potrivit media locale, cele nouă victime proveneau din două familii.

Nivelul apei din localitate a crescut rapid din cauza ploilor torenţiale din regiune, relatează media locale. Primarul din Casteldaccia, Giovanni Di Giacinto, a spus că descoperirea trupurilor neînsufleţite reprezintă o „uriaşă tragedie”, a relatat agenţia italiană de ştiri Ansa.

Trupul unei alte persoane a fost descoperit în oraşul Vicari, potrivit Ansa. Peste 15 persoane au murit în ultima săptămână în Italia din furtunilor, tornadelor, inundaţiilor, alunecărilor de teren şi vânturilor violente, În zona oraşului Palermo trenurile nu circulă iar unele artere rutiere sunt blocate de aluviuni.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile