Smecherii in PANDEMIE! Cătălin Botezatu și partenerul său ar fi dat mari lovituri financiare

O firmă care este condusă de Cătălin Botezatu și partenerul acestuia de afaceri a reușit să pună mâna pe contracte importante în pandemie, chiar dacă nu are ca domeniu achiziția echipamentelor medicale.

Cunoscutul creator de modă Cătălin Botezatu a făcut o afacere extrem de profitabilă în timpul pandemiei de coronavirus. Firma în cadrul căreia este partener a câștigat contracte cu statul în valoare de 4 milioane de euro. Cu toate că este specializată în vânzarea de îmbrăcăminte, firma controlată de prietenul lui Cătălin Botezatu a obţinut, fără licitaţie, un contract de aproape 2,5 milioane de euro pentru seringi de unică folosinţă. Instituţia care a organizat negocierea fără publicare prealabilă este Oficiul Naţional Pentru Achiziţii Centralizate, conform romaniatv.net.

Lovitură după lovitură dată de Cătălin Botezatu și partenerul său în timpul pandemiei
Cătălin Botezatu şi VIGGO FASHION INTERNATIONAL SRL, firma deţinută de partenerul său de afaceri, Ionuț Marin, au obţinut şapte contracte cu diverse diverse entități de stat. Compania în care Botezatu este partener a câştigat şase licitaţii pentru a echipamente de care au nevoie spitalele din România aflate în lupta cu COVID-19, de la viziere, combinezoane de protecţie împotriva agenţilor infecțioși, la pijamale de unică folosință.

Firma partenerului designerului a pus mâna, fără licitaţie, pe un contract de achiziţii pentru a livra mii de seringi de unică folosinţă. Acordul a fost încheiat cu ONAC şi se ridică la aproape 2,5 milioane de euro, mai menționează sursa citată.

Conform datelor de pe portalul SEAP, valoarea totală a contractelor obţinute de Botezatu se ridică la 21.242.421 lei, adică 4,3 milioane de euro.

Designerul nu a vrut să comenteze pe această temă
Contactat de romaniatv.net, Cătălin Botezatu nu a vrut să facă vreun comentariu. Reprezentanţii VIGGO FASHION INTERNATIONAL nu au dorit să atingă acest subiect al licitațiilor câștigate.

La data de 29 aprilie 2021, cu aproape nouă luni înainte de momentul în care Klaus Iohannis a anunţat că “am oprit pandemia”, Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) a publicat în portalul SEAP faptul că VIGGO FASHION INTERNATIONAL SRL, firma în care Cătălin Botezatu este partener, este cea care a câştigat procedura de achiziţie pentru seringi de unică folosinţă de 1 ml cu ac, cu volum irosit redus ( Low dead space ).

Deşi datele de la Registrul Comerţului arată că VIGGO FASHION INTERNATIONAL SRL este o firmă specializată în “comerţ cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate”, reprezentanţii ONAC au considerat că aceasta îndeplinește condiţiile.

Criteriul care a operat a fost rapiditatea în livrarea seringilor şi nu experienţa în domeniu. Termenul de livrare pentru cantitatea ofertată a avut o pondere de 70% în alegerea câştigătorului, în vreme ce 30% a fost reprezentat de preţ, mai menționează sursa citată.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *