MEDICALNOUTATI

Cât vor costa Testele Covid începând cu 15 octombrie?

antigen2

Covid-19: cât vor costa “testele de confort” începând cu 15 octombrie?

Potrivit France Info, va fi nevoie de 44 de euro pentru un test PCR și de 22 până la 30 de euro pentru un test antigen, pentru persoanele nevaccinate fără prescripție medicală.

„In UE nu mai este legitim să plătiți pentru testele de confort excesiv în detrimentul contribuabililor. După cum a anunțat Jean Castex în urmă cu câteva săptămâni, testele de confort ale screening-ului Covid-19 vor fi activate începând cu 15 octombrie. Cu alte cuvinte, testele Covid nu vor mai fi rambursate decât din motive medicale sau pentru persoanele vaccinate, minorii și adulții tineri încă în liceu. Anunțată inițial să promoveze vaccinarea, această decizie răspunde, de asemenea, la considerente economice, screening-ul a costat 2,2 miliarde de euro în 2020 și până la 4,9 miliarde planificate anul acesta.

Joi, colegii noștri de la France Info dezvăluie cât de mult va fi necesar să plătim la mijlocul lunii octombrie pentru a fi testați fără motive medicale dacă cineva nu este vaccinat. Va costa astfel 44 de euro pentru un test PCR și jumătate, sau 22 de euro, pentru un test antigen efectuat în laborator. În farmacii, testul antigen va fi taxat cu 25 de euro și chiar cu 30 de euro în weekend.

Sfârșitul unei excepții franceze

În caz de simptome, pentru o persoană nevaccinată, testul va fi gratuit dacă rețeta are o vechime mai mică de 48 de ore. Testul va fi, de asemenea, acoperit în cazul unei operații planificate în spital sau contraindicații de vaccinare la prezentarea unui certificat.

Până în prezent, Franța a fost una dintre puținele țări din lume in care nu se cere sa ai simptome sau nu esti neaparat un caz de contact semnalat oficial, pentru a obtine rambursarea completă a testelor PCR. De la începutul lunii iulie, cu excepția motivelor medicale, testele deveniseră deja plătitoare pentru turiștii străini care vin în Franța: aceștia trebuie să plătească acum 43,89 euro pentru un test PCR, 25 euro pentru un test antigen, scrie Incorect Politic.

Autor: Carolina Gunderode

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.