Cât va costa o doză de vaccin anti-COVID-19 distribuită de Comisia Europeană. Când ar urma să ajungă pe piață, în România

Sandra Gallina, directorul general al Departamentului de Sănătate și Alimentație din cadrul CE, este optimistă că în prima jumătate a anului viitor, pe piață vor exista disponibile mai multe vaccinuri anti-COVID-19. Prețul unei singure doze ar urma să coste între 5 și 15 euro.

“Este foarte important să avem la timp vaccinurile, care vor sosi, aș putea spune, chiar repede și să avem o autorizare pentru că este limpede că aici nu grăbim lucrurile. Avem și un element secundar, care este eficacitatea și siguranța vaccinului, așa că în portofoliu luăm în calcul vaccinurile care deja au un profil bun”, a spus Sandra Gallina, directorul general al Departamentului de Sănătate și Alimentație din cadrul CE.

Prezentă în Comisia de Sănătate a Parlamentului European, Sandra Gallina a anunțat că dozele de vaccin vor fi împărțite către statele membre pe baza numărului de locuitori.

“Dacă ai o anumită populație primești un anumit număr de vaccinuri, corespunzător proporției populației”, a lămurit situația directorul general al Departamentului de Sănătate și Alimentație din cadrul CE..

O doză de vaccin anti-COVID-19 va costa între 5 și 15 euro
În prezent, România are 19 milioane de locuitori și este a 7-a țară din Uniunea Europeană după mărimea populației, deci, în mod normal, ar trebui să primim un număr destul de mare de vaccinuri.

De precizat că în perioada următoare se vor purta discuții cu mai multe companii farmaceutice, în așa fel încât să fie asigurate doze de vaccin pentru cei 446 de milioane de europeni. O doză va costa între 5 și 15 euro.

Vezi: Mărturie din infern a unei infirmiere de pe ATI: „Ce m-a impresionat?! Că sunt persoane tinere cu care acum vorbești și peste 5 minute le acoperi. (…) E teroare, acum vorbești, o duci de la baie o pui în pat și dup-aia așa face un hâc și gata. Și sunt persoane tinere la 43 de ani, 26.”

“Avem nevoie de asigurarea chestiunilor care țin de responsabilitate. Este clar că avansăm foarte repede și dacă se va întâmpla ceva neprevăzut, bineînțeles, va trebui să împărțim riscul cu publicul și compania”, a spus Peter Liese, europarlamentar PPE, din Germania.

”Companiile sunt complet responsabile, așa că vă rog să oprim aceste acuzații de presă care conțin informații incorecte, ca să fiu diplomată. Nu e nicio schimbare. Cetățenii pot merge în instanță să-și ceară drepturile. De precizat că fiecare stat va decide cine vor fi primii vaccinați, decizii care ar putea crea nemulțumiri”, a mai spus Sandra Gallina.

Vezi: Adrian Streinu Cercel revine in forta: Într-un timp nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *