Cât de des trebuie să schimbăm lenjeria de pat? Este revoltător ce fac bărbații

Senzaţia de relaxare pe care lenjeria de pat curată ne-o oferă este greu de înlocuit. Cu toate acestea, cât de des este indicat să ne schimbăm lenjeria de pat?

Se pare că americanii stau cel mai prost la acest capitol. Aceștia îşi spală lenjeria la aproape 24 de zile, dar asta nu se întâmplă tot timpul. Se pare că, unii își schimbă așternuturile după o lună sau chiar mai mult.

În Marea Britanie pe de altă parte, în cazul bărbaților singuri, lucrurile stau mult mai rău. Unii bărbaţi își schimbă aşternurile doar de 4 ori pe an. Totuși, există și cazuri fericite în care 33% dintre britanici schimbă lenjeria de pat o dată pe săptămână, în timp ce 35% fac acest lucru la două săptămâni.

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că doar 33% dintre britanici schimbă lenjeria de pat o dată pe săptămână, în timp ce 35% fac acest lucru la două săptămâni. 8% dintre cetăţeni spală lenjeria la 3 săptămâni, iar 10% o fac la o lună. În cazul bărbaților singuri, lucrurile sta și mai rău. Unii bărbaţi își schimbă aşternurile doar de 4 ori pe an, potrivit prevention.com.

Este bine de știut faptul că lenjeriile de pat duc la probleme de sănătate în timp, precum pielea iritată, acneea şi reacţiile alergice la acarienii de praf.

Este indicat ca lenjeria să fie spălată în fiecare săptămână. În ceea ce privește temperatura, lenjeriile albe se spală la 60 de grade pentru ca microbii și bacteriile să fie distruse.

De asemenea, este bine de știut că microbii, atât cei de pe fața de pernă, cât și cei de pe cearceaf pot afecta calitatea somnului și chiar plămânii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.