Cât câștigă pe zi o stewardesă la Wizz Air, Tarom sau Emirates Airline. Suma impresionantă la care poate ajunge, cu bonusuri, la sfârșit de lună

Măcar odată în viață, orice fetiță și-a imaginat cum este să fi insoțitor de bord, sau stewardesă, unele chiar au ajuns să facă această meserie, tocmai din acest motiv. Și trebuie să recunoaștem că toți am vrea să putem călătorii peste tot prin lume.

Cât câștigă pe zi o stewardesă la Wizz Air, Tarom sau Emirates Airline
În copilărie, orice fetiță și-a imaginat că o să se facă stewardesă când o să fie mare. Marea majoritate le consideră pe stewardese ca fiind cele mai frumoase femei și că această meserie este una după care chiar ar trebui să alerge. Domnișoarele ar trebui să recunoască că s-au gândit puțin la asta, mai ales aflând poveștile oamenilor din jurul lor, însă pentru unele dintre ele visul s-a destrămat repede, alegând alte profesii, din varii motive.

Suma impresionantă la care poate ajunge, cu bonusuri, la sfârșit de lună
V-ați întrebat măcar odată cât câștigă o stewardesă, și dacă merită să îți schimbi meseria? În realitate, salariile nu sunt foarte mari, așa cum cineva ar putea crede, iar companiile low cost și compania națională chiar nu plătesc bine, asta dacă ne orientăm după tarifele făcute publice de site-ul cumajungistewardesa.ro care a făcut o clasificare a salariilor în funcție de companiile aeriene angajatoare. Astfel au comparat salariul unei stewardese de la câteva companii: Tarom, Emirates și Wizz Air, pentru primii ani de experiență și la categoria economy class.

Conform lor, iată cât câștigă o stewardesă:

Emirates Airline:

Salariul de bază este de aproximativ 800 de euro/lună
În plus se plătesc orele de zbor care înseamnă 11 euro/oră X 70-90 de ore pe lună = minim 770 de euro
Diurna se acordă doar în orașele în care e nevoie de layover și este plătită în moneda națională a țării respective.
Compania oferă training timp de 7 săptămâni, timp în care ești plătită cu salariul de bază.
TOTAL: aproximativ 1600 de euro/lună.

Wizz Air:

Salariul de bază: aproximativ 300 euro
Nu se plătesc orele de zbor
Diurna este 40 euro/ziua de zbor
La Wizz Air, stewardesele primesc 10% comision din ce reușesc să vândă în timpul zborului din produsele prezentate în catalogul companiei.
În timpul trainingului stewardesa nu este plătită, dar semnează contractul de muncă înainte de a-și obține licența de zbor.
TOTAL: aproximativ 1000 de euro/ lună, dacă punem la socoteală și diurna și comisionul

Tarom:

Salariul de bază: aproximativ 300 de euro
Ora de zbor se plătește cu 2,3 euro
Se acordă sporuri de zi, de noapte, de risc
Diurna pentru cursa externă este de 56 de euro
Diurna pentru cursa internă este de 8 euro
Trainingul nu este asigurat de companie
TOTAl: aproximativ 800 de euro/lună plus sporuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.