MEDICAL

« Carnet TousAntiCovid ». Segregarea pe bază de vaccin a ajuns în Europa

franta qr.v1

Pentru a zbura în Corsica sau insula Reunion, călătorii francezi trebuie să prezinte dovada vaccinării sau un test PCR negativ. Începând din această săptămână, vor putea arăta companiilor aeriene o versiune digitală și certificată a documentelor, care va fi integrată în aplicatia TousAntiCovid. Nimic nu împiedică călătorii să prezinte în continuare rezultatele testelor sau certificatul de vaccinare pe hârtie. Dar noua caracteristică, denumită « Carnet TousAntiCovid », va fi o alternativă.

„Obiectivul este de a face viața mai ușoară francezilor”, a explicat secretarul de stat Cédric O. Guvernul va putea astfel să pregătească o redeschidere sigură a frontierelor pentru cetățenii europeni, în cadrul certificatului verde digital .

Până pe 17 iunie, fiecare țară membră a Uniunii Europene trebuie să fi creat un sistem de autentificare a certificatelor de vaccinare și a rezultatelor testului Covid-19. Obiectivul este de a permite cetățenilor europeni să se deplaseze din nou în siguranță în interiorul Uniunii. Mecanismul, odată stabilit, poate fi utilizat pentru a călători în anumite țări non-europene prin acorduri bilaterale negociate de Comisia Europeană.

„Franța este prima țară (din UE) care pune această funcționalitate la dispoziția cetățenilor”, a spus Cédric O.

Verificarea autenticitatii certificatelor
Testul se va aplica anumitor zboruri operate de Air France și Air Corsica către Corsica, apoi tuturor companiilor franceze. Vizează deocamdată doar persoanele care au fost vaccinate sau testate în Franța.

De luni, toate rezultatele testelor PCR și antigen, fie ele pozitive sau negative, sunt certificate oficial pentru a preveni frauda. Concret, toate organizațiile autorizate să efectueze teste (laboratoare, farmacii etc.) vor trimite datele către sistemul SI-DEP administrat de Asigurările de Sănătate, care le va „semna” pentru a le garanta autenticitatea.

Documentul oferit pacientului va include un datamatrix – un fel de cod QR – care va fi scanat, prin intermediul aplicației TousAntiCovid Verif, de către compania aeriană, poliție sau ofițerul vamal.

Călătorul poate prezenta documentul în format tipărit, dar îl poate integra și în aplicația TousAntiCovid. Pentru a face acest lucru, va trebui să scaneze un cod QR prezent pe ​​rezultatul testului sau să utilizeze un link trimis prin SMS de laborator.

Vaccinurile vor fi integrate din 29 aprilie
Certificatele de vaccinare vor fi autentificate începând cu 29 aprilie. Procedura se va referi mai întâi la noii vaccinați, care vor primi un document pe hârtie de la centrul de vaccinare, de la medic sau de la farmacist. Îl pot integra în TousAntiCovid scanând codul QR de pe certificat.

Persoanele care au primit cele două doze înainte de 29 aprilie vor trebui să aștepte până la sfârșitul lunii mai pentru a obține un certificat autentificat. Acesta va fi descarcat de pe site-ul de asigurări de sănătate, Ameli.fr. Apoi, documentul poate fi transferat către TousAntiCovid.

Va fi folosită aplicația TousAntiCovid pentru a merge la un restaurant sau la cinema? „Guvernul nu are în vedere niciun permis de sănătate pentru magazine”, răspunde Cédric O. Cu toate acestea, se desfășoară o dezbatere pentru a ști dacă o astfel de dovadă ar putea fi solicitată pentru a accesa locuri aglomerate, cum ar fi concerte, festivaluri sau expoziții comerciale.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.