Care va fi urmatoarea MUTARE a lui Klaus Iohannis. „Știe că merge pe un scenariu sigur”

Atitudinea imperturbabilă a președintelui în actuala criză politică odată cu desemnarea lui Dacian Cioloș drept candidat la funcția de premier dă naștere multor scenarii. Podcastul EVZ Play de joi a discutat pe ce mizează Klaus Iohannis în următorii pași pe care îi va face.

Despre atitudinea președintelui jurnalistul Mirel Curea consideră că „are aceeași seninătate ca atunci când l-a demis pe Stelică (n.r. – fostul ministru Stelian Ion) de la Justiție. Omul știe că merge pe un scenariu sigur”

Va da șah mat președintele USR?
Jurnalistul Dan Andronic a avansat ipoteza că președintele nu a vrut de fapt să negocieze cu USR. „A fost o întâlnire formală, nu a existat o echipă de negociere. Ei nu au negociat, l-au ascultat. Una din liniile de atac ale liberalilor este: președintele te-a nominalizat (n.r. – pe Cioloș) fiindcă te-a identificat ca fiind liderul unei noi majorități. Fă guvern cu majoritatea cu care ne-ai dat jos”.

„După ce terminăm circul ăsta cu turneul Cioloș pe la partide și marea lui victimizare care va urma, se va merge pe o altă variantă, de exemplu Dan Vîlceanu sau Lucian Bode”, a comentat Turcescu.

Sociologul Vladimir Ionaș crede că președintele va menține varianta Cîțu premier. „Strategia președintelui se bazează pe faptul că USR, după acest eșec în a forma o majoritate, va reveni lângă PNL indiferent de numele celui care va fi propus. Cred că o greșește din nou. Președintele se bazează că va trage foarte mult de timp și va rămâne cu guvern interimar”.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *