Care este poziția Guvernului față de SALARIUL MINIM EUROPEAN. Premierul Florin Cîțu fuge de răspuns!

Premierul Florin Cîțu fuge de răspuns! Controversele legate de poziția Guvernului față de salariul minim european continuă, în condițiile în care, întrebat de reprezentanții mass media despre chestiunea în cauză, Florin Cîțu a dat un răspuns cu privire la salariul minim în România.

Premierul Florin Cîțu fuge de răspuns! După ce Guvernul a recomandat europarlamentarilor români să voteze împotriva unui salariu minim la nivel european, șeful executivului ezită să dea un răspuns edificator reprezentanților presei.

Cîțu a preferat doar să spună că România va folosi în perioada următoare un sistem pentru salariul minim transparent şi predictibil.

Premierul Florin Cîțu fuge de răspuns! ”Sunt discuţii în acest moment”
”E vorba de salariul minim. E o directivă pe salariul minim. Sunt discuţii în acest moment despre salariul minim la nivelul Uniunii Europene.

România în acest moment şi-a asumat, pentru economia României, un sistem pentru salariul minim transparent şi predictibil care să fie folosit în perioada următoare”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută după ce a vizitat sâmbătă Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan Bucureşti, despre poziţia Guvernului privind salariul minim discutat la nivelul UE.

Citiți și:  Cîțu, MESAJUL care a a pus internautii pe jar

În context, trebuie precizat că Blocul Național Sindical acuză Guvernul Cîțu că încalcă grav legea din România prin asumarea unui document ce vine în contradicție cu o hotărâre oficială a Senatului și cu statul de drept.

Este vorba despre o notificare transmisă europarlamentarilor români cu privire la poziția pe care trebuie să o adopte în ceea ce privește instituirea unui salariu minim la nivelul UE.

”Document fără consultarea partenerilor sociali”
”Am luat act cu îngrijorare dar nu cu surprindere despre documentul asumat de către Ministerul Afacerilor Externe și transmis deputaților europeni ce reprezintă România în Parlamentul European, intitulat generic ”Elemente de poziționare a RO cu privire la propunerea de directivă privind salariile minime adecvate în UE”.

Citiți și:  Lovitura GREA pentru aripa liberală din Palatul Victoria. News alert

Documentul reprezintă o solicitare oficială transmisă sub semnătura Excelenței Sale Doamna Ambasador Luminița Odobescu cu scopul de poziționare a deputaților europeni împotriva Proiectului de Directivă privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.

Îngrijorarea majoră pe care o manifestăm în raport cu acest document este dată de maniera în care acesta a fost elaborat, asumat și transmis oficial, FĂRĂ consultarea partenerilor sociali și SFIDÂND faptul că Senatul României – cel mai înalt for legislativ al țării – a adoptat și publicat în Monitorul Oficial Partea I nr.296 din 24 martie 2021 HOTĂRÂREA nr.19/2021[1] un act normativ care este întru totul de acord cu conținutul și forma Proiectului de Directivă privind salariile minime adecvate în UE.”, se arată într-o scrisoare deschisă, semnată de președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin.

Sursa: capital.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!