Care este diferenţa dintre forţele armate americane şi cele iraniene

După ce SUA l-au ucis pe generalul iranian Soleimani, milioane de oameni din întreaga lume se tem de un posibil război între cele două ţări. Iată datele principale cu privire la potenţialul militar al SUA şi Iranului.

Va exista un război între SUA şi Iran? Sau ne confruntăm chiar cu pericolul unui nou război mondial? Milioane de oameni din întreaga lume îşi pun în prezent aceste întrebări, după ce SUA l-au eliminat pe generalul iranian Soleimani, iar Iranul a ameninţat că se va răzbuna.

Majoritatea experţilor sunt prudenţi cu prognozele. Dar toată lumea este de acord că, dacă va exista un război, Statele Unite vor ieşi victorioase. Superioritatea armatei americane este evidentă.

Diferenţa este izbitoare

Diferenţa dintre bugetele militare este izbitoare: bugetul SUA este de aproximativ 50 de ori mai mare decât cel iranian. Ca număr de forţe armate, inclusiv rezervişti, americanii conduc, de asemenea, detaşat. Experţii consideră că într-un posibil viitor război, superioritatea strategică a Statelor Unite se va materializa în principal datorită aviaţiei: americanii au de 12 ori mai multe aeronave de luptă decât Iranul.

La sol, SUA au de patru ori mai multe tancuri şi blindate decât armata iraniană. Singurul capitol la care iranienii au o superioritate semnificativă este artileria. Dar mai are artileria un rol serios într-un posibil război?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.