Care este ARMA TERIBILA cu care a fost lichidat generalul iranian Soleimani

MQ-9 Reaper este arma folosită de armata SUA pentru distrugerea țintelor aflate în mișcare. A fost folosită și în atacul de la Bagdad care a inflamat Orientul Mijlociu.

Arma folosită în lichidarea generalului irakian a fost MQ-9 Reaper, una din cele mai performante drone aflate în dotarea Air Force. Potrivit Washington Examiner se presupune că operațiunea de lichidare a generalului Soleimani a fost supravegheată de CIA. Piloți ai Forțelor Aeriene din SUA coordonează dronele de tip Reaper de la baza Forței Aeriene Creech din Nevada, iar unii sunt detașați la sediul CIA din Langley, Virginia.

Potrivit Forțelor Aeriene ale SUA, MQ-9 Reaper este un „avion armat, multi-misiune, de altitudine medie, cu rezistență lungă, pilotat de la distanță, care este folosit în principal împotriva țintelor de execuție dinamică și în al doilea rând ca un activ de colectare a informațiilor”.

Acesta „oferă o capacitate unică de a executa lovitura aeriană, coordonarea și recunoașterea împotriva obiectivelor de mare valoare, spontane și sensibile la factorul timp”. Adică ținte în mișcare.

MQ-9 Reaper este un avion de luptă fără pilot utilizat de către United States Air Force. Este o versiune mărită a modelului MQ-1 Predator.
Poate căuta și ataca ținte la sol cu până la 14 rachete ghidate aer-sol AGM-114 Hellfire.
Este considerată o armă ieftină, prețul de fabricare fiind de 16 milioane de dolari SUA.

David Deptula, general în retragere al forței aeriene , a declarat către Washington Examiner:

„MQ-9 Reaper este sistemul perfect de armament pentru acest job și evidențiază capacitateaforțelor aeriene de a proiecta în timp util o putere precisă și letală”, a spus gen. Deptula. „Lovitura a fost un răspuns măsurat și adecvat după 18 luni de restricție impuse de către administrația Trump la o serie de încălcări iraniene agresive ale dreptului internațional. Trump a stabilit o linie roșie, a avertizat Iranul să nu o treacă, iar atunci când au făcut-o, acționat în mod corespunzător pentru apăra personalul și interesele americane „.

Președintele Trump a ordonat lovitura aeriană asupra convoiului Soleimani în timp ce acesta se deplasa în apropierea Aeroportului Internațional Bagdad. De asemenea, lovitura aeriana l-a ucis și pe Abu Mahdi al Muhandis, comandantul adjunct al Forțelor de Mobilizare Populară susținute de iranieni și fondatorul Kataib Hezbollah, un grup terorist care a ucis săptămâna trecută un antreprenor american într-un atac cu rachetă.

Când a fost întrebat de Washington Examiner dacă Air Force a fost responsabilă pentru această operațiune, lt. colonelul Thomas Campbell, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat: „Nu avem nimic suplimentar de spus față de declarația de ieri”. Declarația Pentagonului nu specifica cine este responsabil pentru atac.  CIA a indicat Washington Examiner să se adreseze Pentagonului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.