fbpx
GENERAL

Care este ADEVARUL in scandalul Rafila vs. Arafat

 

 

afirmatii bomba ale lui alexandru rafila la auderi razboi deschis cu raed arafat 18768235

Deputatul PSD Alexandru Rafila, propus pentru funcția de ministru al Sănătății, spune că măsurile sanitare ar trebui luate și asumate de Ministerul Sănătății și nu de altă instituție.

El a făcut referire în acest caz la Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de secretarul de stat Raed Arafat, care face parte din Ministerul de Interne.

Jurnalistul Val Vâlcu a fost întrebat dacă, în acest context, avem de-a face cu un „scandal al titanilor din Sănătate – Rafila vs. Arafat”.

„Sună bine, dar nu cred că este așa. Raed Arafat a intrat în problema aceasta pentru că, la începuturile pandemiei, nu prea erau mijloace medicale, ci mai degrabă mijloace care țin de Ministerul de Interne cum ar fi să poarte lumea mască, să se distanțeze fizic, să nu se înghesuie în magazine, să respecte lockdown-ul.

Comanda într-o criză trebuie să fie, desigur, într-un centru de comandă, nu în trei centre. Dacă la început a părut firesc să fie la Departamentul pentru Situații de Urgență din MAI, pe măsură ce apar mijloacele medicale, se mută ponderea de la prevenire la îngrijire, să fie mutat acest centru de comandă la Ministerul Sănătății.

Este și o răspundere și iată că Alexandru Rafila nu se dă înapoi. Până acum, poate că liderii politici s-au bucurat pe ideea: iese Raed Arafat în față, încasează criticile, este vizibil, iar lumea va zice: Raed Arafat ne ține în casă! Cine ne-a dat amenzi? Arafat. Și așa și-a afectat imaginea, în timp ce politicienii stăteau la adăpost, eventual l-au și criticat. Acum iată că noul ministru al Sănătății vine hotărât să facă treabă fără să se gândească la aceste consecințe din zona imaginii personale, a politicii etc”, a spus jurnalistul Val Vâlcu la B1 TV, în emisiunea realizată de Laura Chiriac.

Sursa: dcnews.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.