CARANTINA! Iohannis ordonă carantinarea României și îmbotnițarea cetățenilor

Klaus Iohannis a anunțat, joi, la începutul sedinței de Guvern că sunt necesare măsuri mai ferme pentru combatererea pandemiei, anunțând restricțiile ce vor intra în vigoare cel mai probabil de săptămâna viitoare.

Măsurile anunțate de președinte sunt următoarele, potrivit comunicatului postat pe site-ul administrației prezidențiale:

-școlile să treacă toate în on-line.

-Angajații – și din public, și din privat – să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

-Magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 21:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată.

-Petrecerile – și cele publice, și cele private – trebuie interzise.

– Târgurile și piețele trebuie închise.

– Portul măștii trebuie să devină obligatoriu, peste tot în țară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă

– Iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să-și decaleze programul de funcționare, astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând, în acest fel, distanțarea suficientă între persoane.

Pe de altă parte, dincolo de aceste restricții extrem de dure, președintele a reiterat ideea că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la data stabilită (6 dec.a.c.-n.red)

„În același timp, începe campania electorală. Va fi o campanie electorală în condiții foarte speciale, foarte stricte, și urmează votul. Vă invit, domnule Prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, să vă implicați total pentru a garanta organizarea în cele mai bune condiții a alegerilor și în condiții de siguranță sanitară. Este posibil, am dovedit-o cu ocazia alegerilor locale care au avut loc acum puțin timp.

Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză! Democrația trebuie garantată și democrația se garantează prin alegeri, prin alegeri libere. Și națiunile puternice țin la alegeri democratice, chiar și în condiții de criză”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.