„Capul e foarte ars”. Care este starea de sănătate a tinerei INCENDIATE de criminalul eliberat condiționat

Adolescenta de 17 ani, incendiată în propria locuință de un criminal eliberat condiționat din penitenciar, este în continuare într-o stare gravă. Fata a suferit arsuri de gradul II și III pe 90% din suprafața corpului și a fost transferată la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, după ce a trecut prin alte două spitale.

„ În acest moment este intubată, ventilată mecanic. Arsurile sunt profunde și se întind pe 90% din suprafața corpului și necesită operații serate, însă nu are zone donatoare. Este foarte arsă la cap și are arsuri de căi respiratorii superioare. Șansele de supraviețuire sunt reduse. Important e să vedem dacă o mai putem ajuta cu chirurgia. Deocamdată este într-o stare relativ stabilă. Un ars până nu își consumă toate rezervele și ea fiind un organism tânăr, probabil că rezistă mai mult”, a declarat Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al spitalului Grigore Alexandrescu pentru Gândul.ro.

Scenele cumplite s-au petrecut în cursul serii de vineri, 12 iunie, în localitatea Dârvari din județul Mehedinți. Fata se afla în locuința ei când s-a trezit cu bărbatul de 45 de ani că intră peste ea în cameră. A stropit-o cu benzină și i-a dat foc, apoi a fugit. Fata era acasă cu bunica și fratele, iar aceștia au stins flăcările și au chemat ambulanța.

Citiți și:  Incredibila poveste a fetei de 16 ani exploatată sexual de un cuplu cu o imaginație bolnavă

Fănică Cercel, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți, a declarat, sâmbătă, pentru GÂNDUL că în urma incendierii victima a suferit leziuni grave care s-ar putea vindeca în 45 de zile, însă îi pun viața în pericol.

De asemenea, acesta a anunțat că autorul a fost reținut, audiat și urmează să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventiva pentru tentativă de omor calificat.

În urmă cu doar câteva zile, tânăra a făcut plângere împotriva acestuia pentru viol și agresiune.

Ion Cristian Turnagiu a depus de-a lungul timpului peste 10 solicitări de eliberare condiționată, însă fuseseră respinse. Abia în 2019, Tribunalul Mehedinți a admis cerea făcută de acesta pe 10 mai 2019, după ce Judecătoria Drobeta Turnu Severin îi respinsese solicitarea.

Citiți și:  Incredibila poveste a fetei de 16 ani exploatată sexual de un cuplu cu o imaginație bolnavă

Motivarea deciziei luată de Judecătoria Drobeta Turnu Severin

Autoritățile judecătorești notau în respingerea cererii că, deși bărbatul în cauză primise câteva recompense în închisoare, „s-a preocupat pentru a s eevidenția în mod constant abia începând cu anul 2014, astfel s-a apreciat că recompensele acordate până în acest moment nu fac dovada unei adevărate îndreptări a condamnatlui, ci reprezintă un simulacru pentru obținerea mai grabnică a liberării condiționate”.

De asemenea, judecătorii au explicat că acesta a obținut doar 215 zile câștig prin muncă, „însă dintr-un total de 7.305 zile pe care le-ar fi putut astfel obține. (…) Prin raportare și la natură și gravitatea faptei pentru care a fost condamnat, petentul trebuia să aducă dovezi temeinice de îndreptare,” motivau magistrații.

Judecătorii i-au fixat lui Turnagiu un nou termen de reiterare a cererii de liberare condiționată, după dată de 18 noiembrie 2019. Decizia a fost contestată de acesta.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

121 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile