Căpitanul avea o alcoolemie de 2,3 la mie! O navă sub pavilion românesc a luat-o razna pe Dunăre, în Germania

Pirate drinks rum from the island plunder!

Luni seara, o navă de marfă motorizată de 80 de metri lungime, care naviga sub pavilion românesc pe Dunăre în Germania, a „luat-o razna“, lovindu-se de maluri. Dupa ce a fost redresată si oprită, surpriza cea mare se afla la căpitan.

Nava se îndrepta dinspre Dietfurt în vale, în direcția Riedenburg și „a atras atenția datorită modului său atipic de a conduce”, relatează Hallertauer Zeitung .

Cu puțin înainte de satul Meihern, comandantul a lovit cu nava malul stâng. Cu toate acestea, a reușit să se redreseze și să iși continue drumul. La scurtă distanță după satul Deising, vasul a deviat din nou de la curs și s-a ciocnit de malul drept.

Citiți și:  Armata Republicii Moldova îi cheamă pe rezerviști: mobilizare generală pentru 3 aprilie! Maia Sandu la București

O navă de marfă care naviga în spate a venit în ajutorul celei împotmolite și a tras-o înapoi în șenal. Echipajul a observat cum comandantul aceleia era puternic sub influența alcoolului și l-a împiedicat să continue. Apoi a cuplat nava rămasă fără căpitan și a adus-o la ecluza Riedenburg.

Comandantul navei sub pavilion românesc a fost preluat acolo de ofițerii de la poliția fluvială Beilngries și de la secția de poliție Kelheim.

Comandantul a trebuit să facă un test de sânge, iar alcoolemia stabilită a fost de peste 2,3 la mie. I s-a impus și să plătească un depozit de garanție cu o valoare de trei cifre, din cauza amenințării la adresa traficului fluvial, cauzate de comportamentul său.

Citiți și:  Marea Britanie ÎȘI BATE JOC de România. Cică drepturile românilor în Ucraina și canalul Bâstroe NU sunt priorități

I s-a mai pus în vedere că își poate continua călătoria în ziua următoare, cu condiția să fie treaz. Autoritatea competentă nu a stabilit încă dacă au avut loc daune la mal.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu