Capii Poliției Române recunosc întâlnirea cu interlopii, din biserică, dar NU demisionează!

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a confirmat joi întâlnirea pe care a avut-o cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării. El a susținut că a fost o acțiune oficială a Poliției Române și „cea mai eficientă acțiune legală”.

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, și secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu au susținut declarații de presă, miercuri după-amiază, după ce președintele Klaus Iohannis a cerut Ministerului de Interne explicații publice despre întâlnirea pe care oficiali din IGPR au avut-o cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării.

Declarațiile oficialilor din MAI:

Evenimentul din București a fost permanent monitorizat pentru a preveni incidente grave
Era pusă în pericol sănătaea persoanelor, existau date că la procesiunea din 9 august erau așteptate 9.000 de persoane
Exista riscul răspândirii infecției, dar și al unor acte de violență
În acea săptămână au fost organizate mai mute acțiuni la nivel național
Nu fugim de responsabilitate
Din păcate, sâmbătă, 8 august nu am putut continua în același mod activitățile, instanța respingând prropunerile pentru 33 de percheziții
În acest context, am cerut devansarea funereliilor și am cerut sprijin Bisericii
Modul în care ne-am îndeplinit acțiunea a fost asumat
În nicio clipă Poliția nu a negociat siguranța populației și nici aplicarea legii, cu nicio persoană
Nu fugim de responsabilitate. Dimpotrivă, încercăm să fim raționali
Vă asigurăm că MAI va continua acțiunile de destructurare a grupărilor infracționale
Șeful Poliției Române:

A fost o acțiune oficială a Poliției Române. Nu am avut alte victime și nici scandal în stradă, care ar fi făcut mult rău României
Am făcut un demers absolut legal, ca să rezolvăm lucrurile, exact în momentul cu eficiență maximă, pentru a proteja populația
Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, nu direct pistolul
Nu am negociat și nu voi negocia siguranța cetățeanului

Întrebat miercuri seară, în conferință de presă, despre negocierile dintre șefii poliției cu clanul Duduianu și dacă i-a cerut vreo explicație ministrului de Interne,președintele Klaus Iohannis a afirmat că i-a cerut explicații lui Marcel Vela și le-a primit, dar că nu este rolul său să explice în detaliu.

„Da, am cerut explicaţii ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicațiile, dar nu este rolul meu să explic în detaliu. E nevoie de explicații clare și publice din partea șefilor din MAI. Le voi solicita să explice public despre ce a fost vorba”, a declarat Iohannis.

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost înjunghiat mortal în dimineaţa zilei de 4 august, într-un conflict izbucnit la finalul unei partide de barbut. Principalul suspect, Gheorghe Richard Emanuel, membru al clanului Rinu, a fost reținut. Trupul neînsuflețit al lui Emi Pian a fost ținut o săptămână în casa familiei, timp în care sute de oameni au venit la priveghi fără a respecta normele sanitare, iar polițiștii au supravegheat din stradă, în toată această perioadă.

Ulterior, Elvias Pian, fratele lui Emi Pian, a susținut că a avut o întâlnire, în noaptea de 8 spre 9 august, într-o biserică din București, cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, pentru a negocia condițiile de înmormântare. Adevărul a publicat imagini făcute pe timp de noapte, iar jurnaliștii spun că acestea ar confirma versiunea relatată de Elvis Pian.

Comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *