Cantaretul Gheorghe Turda, fost TURNATOR la Securitate, s-a inscris in PRU si candideaza la parlamentare

turnator-securitate-pru

Cantaretul de muzica populara Gheorghe Turda, care are un verdict definitiv de colaborator al Securitatii, a intrat in PRU, a anuntat liderul formatiunii, Bogdan Diaconu.

Cantaretul va candida si pentru un post de parlamentar pentru romanii din afara granitelor.

„Il consideram un om de mare valoare, si cel mai bun candidat pe lista Partidului Romania Unita pentru romanii din strainatate. Ii multumesc si domnului Gheorghe Turda pentru ca este alaturi de noi, intr-un moment in care incepem o noua etapa in viata PRU, etapa care doresc sa fie de bun augur pentru Romania. De astazi suntem mai puternici, iar maine vom fi si mai puternici”, a scris Bogdan Diaconu, pe Facebook.

Referitor la candidatura sa, cantaretul spune ca nu putea sa nu se implice si sa incerce sa faca ceva pentru romanii din afara tarii.

„Foarte simplu m-am hotarat. Facand parte din generatia de sacrificiu a Romaniei, ca sa nu zic cei care am trecut prin vremurile grele., nu pot sa fiu ndiferent, sa nu pun umarul pentru bunul mers al Romaniei si al neamului romanesc. Vreau sa ma implic in PRU pentru ca e cunoscut, sunt cunoscute ideile platformei. Vreau sa luptam cat mai putem salva Romania. Cunosc romanii de pretutindeni, ofurile lor. Am fost peste tot unde sunt romani. Stiu necazurile si bucuriile lor”, a spus Turda la Antena 3.

Gheorghe Turda are 68 de ani si este recunoscut ca un autor de cantece populare cu tema patriotica. Este general de brigada in rezerva, avansat prin decret al fostului presedinte Traian Basescu in 2008, si a lucrat si in cadrul MAI, ca director al Centrului cultural national, iar anterior ca sef de compartiment la Directia pentru relatii publice din cadrul Politiei Capitalei.

In 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv Turda a fost colaborator al fostei Securitati, dupa o sesizare a CNSAS din 2009.

Amintim ca in ultimele luni mai multi politicieni au plecat de la formatiunile lor catre PRU, iar unii independenti s-au alaturat partidului lui Diaconu. Printre acestia se numara Sebastian Ghita, Mihai Sturzu, Buzau Constantin Popa si Cristian Rizea.

VEZI SI: TRADATORII: Bogdan Diaconu ii cedeaza sefia PRU lui VICTOR PONTA!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.