Canditatură Kovesi. Informatii de ULTIMA ORA de la Bruxelles

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai crede că negocierile privind nominalizarea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef european sunt în impas.

Ce se întâmplă la Bruxelles, unde zilele trecute au avut loc noi negocieri pentru funcție de procuror șef european? Se știe că jumătate din Consiliu îl susține pe contracandidatul lui Kovesi, iar Parlamentul o susține pe româncă.

”Trebuie să vă spun un singur lucru: nu se știe că jumătate din Consiliu o susține pe doamna Kovesi, deoarece Consiliul a plecat cu un mandat. Și mandatul este cel decis în Consiliu, respectiv candidatul francez. Nu știu cum e cu cei trei reprezentanți ai Parlamentului care nu au un mandat foarte clar, sigur ei trebuie să apere votul din parlament, dar nu sunt obligați să facă asta. Faptul că, în momentul de față, negocierile sunt blocate și urmează o altă rundă, spune foarte mult despre opțiunile cu privire la această funcție. Eu cred că decizia va fi una politică și va fi luată în raport de impactul pe care nominalizarea doamnei Kovesi, care este controversată, nominalizată într-o procedură foarte netransparentă și care s-a modificat în timpul negocierilor, ceea ce poate atrage atacarea acesteia la Curtea de Justiție Europeană, va pune foarte mult în discuție o nominalizare efectivă a doamnei Kovesi. De obicei, Consiliul își menține permanent punctul de vedere. Cred că vom ajunge la un blocaj, cel puțin în această perioadă, în ceea ce privește candidatura doamnei Kovesi”, a declarat europarlamentarul ALDE Norica Nicolai la România Tv, într-o intervenție telefonică de duminică seara.

Citiți și:  Kovesi SE PUNE PE TREABĂ în România: ZECI de procurori vor fi recrutați

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.