Candidatul „Stăpânilor lumii” intră în cursa pentru Casa Albă. Marele său atu în alegerile preliminare din Partidul Democrat este sprijinul Grupului Bilderberg

E agitație mare în Partidul Democrat din Statele Unite. Deși până la alegerile prezidențiale din 2020 mai e ceva timp, toată lumea se întreabă pe cine vor conta democrații în lupta cu Donald Trump.

Ambițiile și interesele sunt uriașe. Eternul candidat Bernie Sanders și marea susținătoare a imigrației Elizabeth Warren au început deja campania în state-cheie pentru alegerile primare, în vreme ce fostul vicepreședinte Joe Biden este așteptat să-și lanseze candidatura în următoarele săptămâni. Vor mai fi și alți candidați cu siguranță, chiar dacă deocamdată speculațiile cu privire la intrarea în cursă a celebrelor Hillary Clinton și Michelle Obama nu se confirmă.

Mare surpriză poate veni din partea unui candidat puțin cunoscut. Numele său este John Hickenlooper, un politician care a ocupat de-a lungul timpului funcția de primar al orașului Denver și pe cea de guvernator al statului american Colorado. Hickenlooper are însă unavantaj major- a fost invitat, spre marea surpriză a tuturor, la ultima reuniune de taină a Grupului Bilderberg, acolo unde s-a discutat deschis și pe îndelete despre cum poate fi blocat un al doilea mandat pentru președintele Trump. Evident, Grupul Bilderberg nu-și va anunța deschis sprijinul, dar dacă stăpânii lumii mizează într-adevăr pe el în lupta cu Trump, așa cum s-a speculat în timpul reuniunii, resursele financiare practic inepuizabile și pârghiile pe care le au în Partidul Democrat îi vor facilita lui Hickenlooper desemnarea drept candidat al democraților în cursa prezidențială.

Oricum noul candidat știe ce are de spus pentru a cuceri inimile colegilor de partid. Campania sa va fi centrată pe atacuri împotriva lui Trump, pe care îl acuză că e un om al conflictului. „Dacă te uiți la președintele Trump, el a divizat țara mai rău decât a fost vreodată în istoria sa – sau cel puțin în ultimii 100 de ani. Știți, în cariera mea, atât în calitate de primar, cât și de guvernator sau om de afaceri, eu am adus oamenii la un loc să găsim soluții la problemele dificile”.

Cu toate declarațiile lui „împăciuitoare” Hickenlooper este un mare susținător al corectitudinii politice și al diversității, dar și al politicilor radicale ale democraților în materie de sănătate, taxe și climă. El a susținut uniunile civile pentru cuplurile homosexuale și le-a oferit acest drept în Colorado încă din 2013, înainte ca judecătorii Curții Supreme a SUA să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex. În calitate de guvernator al statului Colorado, se laudă că a extins acoperirea cu asigurări medicale la 93 la sută din populația statului și că a reușit să-i convingă pe magnații din industria gazelor și petrolului să ia măsuri echivalente cu retragerea de pe șosele a unui număr de 320 000 de automobile. Hickenlooper este un partizan al controlului armelor și un susținător al abolirii pedepsei cu moartea. Un singur mare handicap are- e prea puțin cunoscut. Dar obstacolul nu-i chiar atât de mare. Pentru a-l promova drept salvator al Americii de „rasistul” Trump, nababii din Grupul Bilderberg nu au decât să facă un semn și uriașul aparat de propagandă mondială va sări să-i servească.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile