Candidat liberal la funcția de primar, condamnat pentru ucidere din culpă

PSD filiala Dolj a contestat hotărârea biroului electoral din Sadova de a admite candidatura unui liberal. Potrivit celor de la PSD liberalul este condamnat pentru ucidere din culpă.

PSD Dolj a cotestat la Judecătoria Craiova hotârârea biroului electoral din Sadova de admitere a candidaturii liberalului Bîrsanu Alin- Mihăiţă la funcția de primar. Cei din PSD Dolj spun că acesta nu poate candida pentru că a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească penală la pedeapsa închisorii cu suspendare de către Curtea de Apel Craiova.

Curtea de Apel Craiova, prin decizia penală nr. 1278/28.10.2020, pronunţată in dosarul numărul 34684/215/2016, a dispus condamnarea inculpatului Bîrsanu Alin- Mihăiţă, la o pedepsă de 3 ani închisoare cu aplicarea art. 81 Cod Penal si un termen de încercare de 5 ani, arată PSD în contestație.

Citiți și:  Sondajul care trimite o unda de SOC in lumea politica: AUR șterge pe jos cu liberalii!

„Infracţiunea pentru care a fost condamnat intimatul, este cea prevăzută de art. 178 alin 1 şi 2 Vechiul Cod Penal, respectiv ucidere din culpa, instanţa stabilind şi plata unor sume de bani reprezentând daune morale şi daune material în sarcina asiguratorului de răspundere civilă”, spun social-democrații din Dolj.

Au fost descoperite mai multe persoane în acest context
Social-democrații mai spun că, odată cu alegerile locale de anul trecut, mai multe sentințe au fost pronunțate de instanțele din Dolj. Ei spun că instanțele au anulat hotărârile birourilor electorale locale de validare a unor candidaţi pentru funcţia de primar, întrucât aceştia aveau cazier, având condamnări penale cu suspendare.

Citiți și:  Sondajul care trimite o unda de SOC in lumea politica: AUR șterge pe jos cu liberalii!

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!