CÂND VINE MARELE CUTEMUR? Calcule de ultimă oră și reacția seismologilor

Un seismolog declară că un mega cutremur ar putea să ne scuture în următoarele câteva săptămâni. Alinierea planetelor, care începe de Ziua Îndrăgostiților, i-a pus pe câțiva oameni de știință în alertă, informează Express.

Aceștia sunt convinși că se va întâmpla un cutremur uriaș, numit și “mega-thrust”. Uranus, Marte, Venus și Soarele, se spune că „atrag” Pământul declanșând un cutremur imens. Planeta va acționa ca un „braț gravitațional” unde va trage din toate părțile plăcile tectonice ale Pământului.

Această previziune a fost făcută de site-ul specializat în cutremure, condus de cercetătorul Frank Hoogerbeets. El a spus: „Geometria critică care va avea loc începând cu 10 februarie ar putea declanșa o activitate seismică mai mare, probabil de magnitudine 6 în medie, poate chiar mai mare”.

Citiți și:  A fost CUTREMUR in Romania

Cercetătorul olandez a declarat că a ajuns la concluzia sa folosind Indexul Geometriei Sistemului Solar (SSGI), care „este calculul unui set de date pentru o anumită perioadă de valori atribuită pozițiilor geometrice specifice ale planetelor”. „După trei ani de observații, a devenit clar că unele geometrii planetare ale sistemului solar au tendința de a provoca o creștere seismică…”

Dar experții au respins teoriile seismologului Hoogerbeets, spunând că este imposibil să se prevadă cutremurele. John Bellini, geofizician la USGS, a declarat: „Nu putem anticipa sau prezice cutremurele”, notează express.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  CUTREMUR in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.