GENERAL

Când se redeschid școlile!? Anunțul serii de la președinte pentru elevi și părinți

refa

Explozia de noi infectări a dus la închiderea școlilor din mai multe zone ale țării, iar atât părinții cât și elevii așteaptă redeschiderea acestora. În acest context, președintele Klaus Iohannis vine cu noi precizări.

Președintele Klaus Iohannis susține actualul sistem de funcționare al școlilor va rămâne în funcțiune. Potrivit șefului statului, acolo unde incidența cazurilor trece de 3 la o mie de locuitori, școlile vor rămâne închise.

Totodată, Iohannis a mai subliniat faptul că a avut deja discuții cu experții, iar când va apărea orice fel de schimbare, anunțul va fi făcut public.

”Există analiză care recomandă trecerea școlii în sistem online, de aceea s-a și hotărât ca atunci când incidența trece de 3 să se treacă în online. Știu că există voci care solicită redeschiderea școlilor.

Eu am solicitat o analiză aprofundată experților și dacă apare vreo schimbare vă vom anunța”, a spus Klaus Iohannis.

Situația COVID-19 în România
Din păcate, situația COVID-19 din România se degradează pe zi ce trece. Județul Cluj a depășit marți pragul de 5 cazuri la mia de locuitori, conform datelor publicate de autorități. De asemenea, majoritatea județelor din România au înregistrat peste 100 de infectări noi de coronavirus.

Totodată, potrivit datelor furnizate de Grupuld de Comunicare Strategică, până marți 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), iar 181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate astăzi în București (762), Cluj (355), Timiș (318), Maramureș (254) și Bihor (249).

În continuare, cea mai mare incidență a cazurilor este în județul Sălaj, care crește la 5,2 la mie, urmat de Cluj, cu un indice de 5,08 la mie.

Județele cu peste 4 infectări la mia de locuitori (calculat în ultimele 14 zile) sunt: Alba (4,61), Timiș (4,56), Sibiu (4,26), Bihor (4,13), urmate de București (3,94), Arad (3,56), Mureș (3,4) și Dolj (3,07).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.