Când „Regina Nopții” l-a BĂGAT în MĂ-SA pe Nicu CEAUȘESCU

Am avut și noi, românii, Mata-Hariile noastre, poate mai eficiente și mai frumoase. Una dintre ele a fost Elena Constantinescu, devenită Helen O’Brien după a doua căsătorie, care a avut o întâmplare cu Nicu Ceaușescu.

Elena Constantinescu era o frumusețe blondă născută în Bucureștiul anului 1925, dintr-un tată bogat și o ducesă rusoaică. În urmă, după o viață în care a jucat de-adevăratele rolul lui Humphrey Bogart din ”Casablanca”, a lăsat o carte de memorii, ”Regina nopţii : cabaretul Eva”, în care a scris că Aristotel Onassis era ”un ţăran păros fără maniere”.

În clubul pe care îl patrona în Londra a cunoscut mari vedete ca Frank Sinatra, Shirley Bassey, Barbara Cartland, Jack Hawkins sau Errol Flynn. Ultimul și-a dus fiul de 12 ani, Sean, în stabiliment, iar cel mic s-a ascuns în vestiarele dansatoarelor.

Și-a îndeplinit visul

Elena Constantinescu a fost o fană a cluburilor de noapte bucureștene, dorindu-și să conducă unul. Iar visul i s-a îndeplinit la nici treizeci de ani.

Înainte să se căsătorească, în 1946, cu aviatorul britanic, Kenneth Archer, învăţase să călărească de la prizonieri cazaci și să piloteze de la un ofițer german.

După o lună de căsătorie, Kenneth Archer a fost împuşcat de un soldat englez care a tras prin uşă, crezând că de partea cealaltă se află un rus. Elena se afla la brațul soțului său dar a scăpat neatinsă. A ieșit un scandal uriaș. Părinţii lui Kenneth au reclamat la Scotland Yard că Elena ar fi pus crima la cale.

De partea cealaltă, comuniștii o suspectau de spionaj pentru britanici, așa că a plecat la Londra. Acolo a început ca vânzătoare de ţigări, apoi s-a angajat animatoare într-un club de noapte din Soho. I-a sucit mințile rapid patronului Jimmy O’Brien, căruia i-a devenit soție în 1948. De atunci lumea vorbește de marea spioană Helen O’Brien. În 1953, soții O’Brien au deschis clubul de lux Eve’s, care a intrat în legendă ca și Helen.

Lista cu clienții l-a speriat pe judecătorul-șef al Londrei

În club, Helen avea în permanență 35 de fete frumoase, antrenate să danseze provocator, dar mai ales să tragă de limbă clienții. La Eve’s se amestecau politicieni, vedete, ofiţeri de contrainformaţii, aristocrați din toată lumea, dar și spioni.

Ziarele făceau prima pagină cu ultimele scandaluri de la clubul Elenei

După ce Daily Mail a publicat lista cu membrii clubului Eve’s. Lawrence Dunne, judecătorul-şef al Londrei, ar fi concluzionat: „Eva, aici pare să fie un departament al Ministerului de Externe şi al Parlamentului!”.

Însă era mult mai mult, pe listă apăreau nouă maharajahi, doi sultani, 12 ambasadori, 30 de ataşaţi de ambasadă, 70 de nobili britanici, parlamentari și înalţi demnitari ai Regatului Unit.

„Afacerea Profumo”

John Profumo era un înalt demnitar al regatului, devenit celebru după un scandal sexual, cunoscut ca „Afacerea Profumo”. Demnitarul avea o relație cu una dintre fetele lui Helen, fără să știe că era şi amanta unui agent sovietic, Evgheni Ivanov, ataşat al ambasadei URSS în Marea Britanie. În 1963, parlamentarul şi secretarul de stat pe probleme de război John Profumo lucra la întocmirea unor planuri cu Statele Unite, de a crea o bază militară pentru rachete în Germania. Profumo a demisionat, însă o investigaţie guvernamentală a tras concluzia că întreaga chestiune se reducea în fond la “un comportament imoral, pentru care nu poate fi făcut răspunzător guvernul Majestăţii Sale”. (sursa: evz.ro)

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *