Cand PROPRIUL POPOR iti devine DUSMAN

Cred că fraza aceasta sintetizează informaţiile ce încep să curgă despre modul în care cetăţenii tuturor popoarelor occidentale sunt monitorizaţi de către propriile guverne.

Aceleaşi guverne, care înfierează China şi Rusia pentru încălcări ale drepturilor omului, care primesc cu braţele deschise criticii acestor regimuri devin extrem de sensibile, atunci când sunt ele însele criticate. Ce nu înţeleg guvernele occidentale, este că definirea libertăţii nu poate fi reglementată.

Valurile produse de tsunami-ul dezvăluirilor legate de tehnica de monitorizare a NSA nu s-au stins, ci lovesc în continuare clădirile guvernamentale, care, clătinându-se, scapă tot mai multe secrete despre modul în care îşi spionează proprii cetăţeni.

Unii vor spune că tot acest scandal este departe, este peste ocean, este în ţări „civilizate”. Dar multora le-a scăpat o achiziţie „specială” a Poliţiei Române, din această primăvară. Este vorba despre un sistem ultramodern de interceptare mobilă a convorbirilor telefonice, dar şi a traficului mobil de date. Sistemul este găzduit de un autoturism obişnuit, antenele fiind încorporate în lunetă. Astfel, poliţia are posibilitatea de a fila din mers convorbirile, SMS-urile, e-mailurile, etc. ale persoanei vizate. Iar achiziţia nu a costat decât 2,8 Mil. de lei. (Asta că tot se plânge MAI-ul de bugetul sărac)

Din câte ştiam eu (poate nu sunt bine informat) STS-ul era serviciul, care trăgea cu urechea. Acum se pare că toată lumea are nevoie de tehnică ultra-modernă de interceptare.

Iar principiul pe baza căruia au loc ascultările este de-a dreptul îngrijorător: ascultăm pe toată lumea, iar dacă cineva, vreodată are o opinie neconformă, scoatem „dosarul”. Vă aduce aminte de era comunistă? NU! Vorbim despre o societate democrată! Vă înţeleg confuzia, şi mie mi se par identice…

Săpând însă la rădăcinile acestei nevoi de a asculta, de a avea dosare, de a distruge intimitatea pornind de la principiul pervers „dar dacă nu ai nimic de ascuns, de ce te deranjează?”, putem ajunge la o singură motivaţie: tirania! Este pornirea tiranică a sistemelor ce conduc la ora actuală Occidentul. Şi-au împărţit viaţa politică între ei (orice partid ai vota rezultatul este acelaşi), şi-au împărţit viaţa economică (orice decizii se iau, se iau în cartel), mai rămân însă voci potenţiale ale unor dizidenţi ce nu pot fi controlaţi. Şi atunci, ce e de făcut? Ascultăm, privim, înregistrăm pe toată lumea, şi când va fi cazul avem materialele pe baza cărora putem transforma şi un om nevinovat într-un terorist.

Asta pentru cei, care îşi mai fac iluzii că sunt curaţi. Oricine poate deveni murdar, este numai o chestiune de campanie de PR. Ai mâncat vreodată la un restaurant libanez? Eşti terorist! Ai fost în vacanţă în America de Sud? Eşti traficant de droguri! Şi câte alte scenarii pot fi inventate, modificând realitatea cu doar o idee.

Şi astfel ajungem la vorbele lui Orwell: „Dacă doriţi o imagine a viitorului, închipuiţi-vă un bocanc, călcând pe faţa unui om, pentru totdeauna!”. De Remus Radoiu – Agonia Natiunii

nsa-wiretaps

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.