fbpx
ECONOMIC

Când intră banii pe card (2023)

p15 0

Puțini sunt cei care cunosc faptul că există anumite ore limită pentru procesarea transferurilor interbancare. Aceste operațiuni sunt efectuate în trei sesiuni zilnice de procesare a plăților primite de la bănci: la 10:30, 13:30 și 16:30, conform informațiilor prezentate.

Cu toate acestea, nicio bancă nu poate garanta că banii vor fi creditați în aceeași zi în care au fost transferați, chiar dacă transferul este efectuat înaintea orei de procesare a banilor. Mulți dintre clienți sunt familiarizați cu declarațiile făcute de instituțiile bancare, în care acestea promit transferul banilor în “maximum 24 de ore lucrătoare”.

Ce este un card și ce tipuri de carduri există

Un card reprezintă un instrument modern de plată, în general realizat sub forma unui “dreptunghi de plastic”, însă există și alte forme inovatoare de carduri, cum ar fi cele sub formă de ceas, breloc sau SIM pentru telefon, conform informațiilor prezentate de educațiefinanciară.info. Din perspectiva utilizării fondurilor, cardurile pot fi împărțite în trei categorii principale:

Carduri de debit, în care fondurile sunt deținute de către posesorul cardului.

Carduri de debit cu overdraft (sau descoperit de cont), în care posesorul deține fonduri proprii, dar are și acces la o limită de credit pusă la dispoziție de bancă.

Carduri de credit, în care fondurile sunt furnizate de către bancă și utilizatorul le rambursează ulterior.

Banda magnetică de pe partea din spate a unui card conține informații precum numele posesorului, banca emitentă, numărul contului, limita de credit și soldul disponibil (dacă este cazul). Deși este destul de rezistentă în multe situații, banda magnetică este extrem de sensibilă la contactul cu un magnet. Atunci când un magnet intră în contact direct sau aproape de banda cardului, acesta poate perturba sau rearanja particulele de oxid de fier care stochează datele, determinând nefuncționalitatea cardului. În aceste situații, posesorul trebuie să solicite o nouă carte de la banca emitentă.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.