Când i se pune în vedere să respecte legea, lobby-ul HOMOSEXUAL acuză că este „boicotat”

Asociația Accept, organizatoarea marșului homosexualității din București, nu a acceptat nicio variantă legală în ceea ce privește acest eveniment, precizează Primăria Capitalei (PMB) într-un comunicat.

Instituția face referire la faptul că activiștii LGBT nu au primit autorizație din partea instituției conduse de Nicușor Dan pentru organizarea marșului pro-homosexualitate din București.

În comunicatul trimis redacției, PMB arată că nu a putut fi de acord cu locația propusă de lobby-ul LGBT din motive de siguranță.

„Marșul Bucharest Pride nu se poate desfășura pe Calea Victoriei, pentru că nu sunt întrunite condițiile legale de organizare a adunărilor publice prevăzute în art. 2 din Legea 60/1991”, se arată într-un comunicat al PMB. Conform documentului, nu pot fi organizate adunări publice în locații care pot să pună în pericol participanții Primăria precizează că i-a avertizat pe participanți asupra faptului că pe traseul propus de ACCEPT „va exista deja o densitate importantă de oameni care poate reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanți”. Asta deoarece Calea Victoriei devine pietonală în weekend, în cadrul proiectului „Străzi deschise”. Instituția condusă de Nicușor Dan mai scrie în comunicat că rămâne deschisă pentru noi discuții cu reprezentanții Asociației, „în speranța ajungerii la o poziție comună”.

De asemenea, s-a cerut autorizație pentru un eveniment cu 10.000 de oameni, când condițiile legii permit doar maxim 500 de persoane.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a propus ca „Marșul Bucharest PRIDE” să fie organizat fie în aceeași locație, dar într-o altă zi, fie în aceeași zi dar într-o altă locație, pe Șoseaua Kiseleff sau pe Bulevardul Magheru, cu un număr de participanți adaptat condițiilor sanitare actuale și cu respectarea normelor curente privind adunările publice.

Potrivit PMB, organizatorii „Marșului Bucharest PRIDE” au solicitat aprobarea unui eveniment cu 10.000 de participanți, fapt care contravine Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care prevede o limită superioară de 500 de participanți la mitinguri și demonstrații. Reprezentanții Asociației Accept au respins pentru moment alternativele prezentate pentru organizarea evenimentului propus, se mai arată în comunicatul PMB.

În replică, Asociația Accept a declarat că PMB ar boicota marșul și a protestat în fața instituției în cursul zilei de vineri, conform r3media.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *