CAMPANIE / Pericolul etnobotanicelor – Tot ce trebuie să ştii despre efectul ucigător al acestor “îngrăşăminte”

Etnobotanicele sunt amestecuri de plante care crează efecte similare cu ale cannabisului dar consecinţele sunt mult mai grave. Acestea crează delir, stări de ameţeală şi vomă, iar mulţi tineri au ajuns la spital datorită consumului de etnobotanice. În urma cercetărilor s-a descoperit că etnobotanicele sunt plante de îngrăşământ stropite cu anumite substanţe care creează efectul de euforie. În unele etnobotanice s-a găsit chiar şi tămâie. Acest drog a făcut ravagii în România distrugând vieţile multor tineri.

Iată câteva exemple de etnobotanice care îţi pot curma viaţa

Codeina este un drog care slăbeşte percepţia centrilor nervoşi din măduva spinării. Consumul codeinei pe termen lung duce la sângerări stomacale, convulsii, agitaţii, tremur şi crize. Codeina poate fi fumată sau administrată subcutanat sau rectal. Codeina mai afectează şi răspunsurile la durere. Consumul de codeină poate cauza chiar şi disfuncţii sexuale, în concluzie codeina este un drog foarte puternic şi periculos.

Citiți și:  Capitala României, sub zodia crimei organizate. Cum și-au împărțit clanurile tiganesti Bucureștiul

News Mehedinţi cu sprijinul autorităţilor şi în colaborare cu Poliţia de Proximitate a iniţiat o campanie pe tema drogurilor, campanie menită să atenţioneze tinerii din judeţul Mehedinţi cât sunt de periculoase aceste substanţe şi ce efecte negative pot avea. Prima întâlnire şi discuţie a avut loc la Şcoala Gimnazială “Petru Dumitriu” din Orşova, acolo unde tinerii au aflat cât de uşor pot ceda tentaţiei drogurilor.

În ultima perioadă, judeţul Mehedinţi a ţinut prima pagină a ziarelor privind subiectul drogurilor. O crimă cumplită a avut loc în urmă cu câteva luni în localitatea Meriş, a căror protagonişti au fost câţiva consumatori şi distribuitori de etnobotanice. Şi nu este singurul exemplu! Zeci de tineri ajung lunar pe patul spitalelor din România după ce consumul de etnobotanice îi răpune.

Citiți și:  Capitala României, sub zodia crimei organizate. Cum și-au împărțit clanurile tiganesti Bucureștiul

Sursa: NewsMehedinti

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile